10 jaar ActiVite

Hartenwensactie

In 2018 bestaat Stichting ActiVite 10 jaar. Samen met medewerkers en vrijwilligers vieren we dit met een Hartenwensactie voor de cliënten en bewoners. Meer dan 200 wensen kwamen er binnen. Steeds meer wensen zijn inmiddels uitgevoerd.

Vrijdag 20 april Meneer Zuidhoek tussen de herders

Meneer Zuidhoek is gek op honden. Op herdershonden, om precies te zijn. Zijn hele leven heeft hij met deze beesten gewerkt en ze gehad. Nu hij in verpleeghuis SassemBourg woont, kan dat helaas niet meer. Dus zorgde ActiVite er samen met de Politie voor dat meneer een training van politiehonden mee kon maken. Wat een feest! Bekijk hier het filmpje!  IMG_9236

Donderdag 19 april Mevrouw Verzaal straalt als een diva

Uiterlijk is voor de 89 jarige mevrouw Verzaal altijd heel belangrijk geweest. Haar grote hartenwens was dan ook een make-over, nog één keer stralen als een diva. Wil Blom  diende de wens in: "Haar hele leven heeft ze voor haar familie gezorgd, 11 kinderen en de laatste jaren voor haar man, nu is zij aan de beurt." Michelle Vos van Kapsalon Smittenaar uit Leiden verzorgde de make-over, van haren tot make up en mooie nagels! Het AD kwam langs, maakte prachtige foto's en een mooi filmpje.  Bekijk hier de video van het AD.

Mw Verzaal

Zondag 8 april Mevrouw de Koster bezoekt broer in Loon op zand

Mevrouw de Koster is opgegroeid in de omgeving van Loon op zand. Haar lievelingsbroer woont daar nog steeds. Helaas lukt het niet meer om zelfstandig naar hem toe te gaan. Graag zou ze nog een keertje naar hem toe. Zondag 8 april was het zover: "Wat een leuke hartenwens heb ik afgelopen zondag gehad. Een bezoek aan mijn lievelingsbroer en zijn vrouw in Loon op Zand. We hadden prachtig weer dus de hele dag buiten. Mijn broer was zeer vereerd dat ik hem uitgekozen had, het was dan ook een zeer hartelijke ontvangst."

HW 1 mw Koster

HW 1 mw Koster 2 HW 1 mw Koster 3

HW 1 mw Koster 4

Maandag 26 maart - De dames uit verpleeghuis Sassenoord ontmoeten nog 1 maal oud-bewoner dhr. Overduin

Verpleeghuis Sassenoord is de kleinste locatie van ActiVite. De acht bewoners zijn dus ook best close met elkaar. Dhr. Overduin is vorig jaar vanuit Sassenoord verhuisd naar ActiVite Rietveld, voor mensen met dementie. Hij wilde zo graag 'zijn meisjes' weer eens zien, en ook mevrouw de Graaf miste de gezellige aanwezigheid van meneer Overduin.

Door een high tea die werd gesponsord en verzorgd door Holland Food Service hadden ze een geweldige middag. Bekijk hier het filmpje!

IMG_0085

Zaterdag 24 maart - Meneer de Water mag mee met een ritje op de vrachtwagen

Cock de Water woont in verpleeghuis Rietveld. Zijn hele leven heeft hij als vrachtwagenchauffeur gewerkt, wat voor sommige mensen meer als een roeping dan als een baan voelt. Zo ook mnr. de Water... Nog één keer wilde hij meemaken hoe het voelt om in een vrachtwagen te zitten.

Zaterdag 24 maart werd zijn hartenwens vervuld, dankzij de inzet van de firma W.K.Heyl uit Honselersdijk. Met een spiksplinternieuwe vrachtwagen met aanhanger haalden ze Cock en zijn broer Leen op bij Rietveld. En na een lekker rondje door de regio moest er natuurlijk een kopje koffie worden gehaald in het truckerscafe... Bekijk hier het filmpje!

IMG_0053

Zondag 25 maart - Meneer Kieboom bezoekt moeder in Waalwijk

Dhr. Kieboom is al jaren mantelzorger voor zijn echtgenote. Tussendoor ging hij tot een jaar geleden regelmatig naar zijn 96 jarige moeder in Waalwijk. Door ziekte kan hij nu zelf niet meer zelfstandig naar zijn moeder reizen. Zijn grootste hartenwens was om samen met zijn vrouw nog een keertje op bezoek te gaan bij haar. Het was ondertussen al ruim een jaar geleden dat ze elkaar gezien hadden.

Verpleegkundige Ria Snoek komt al meer dan 10 jaar bij het echtpaar om zorg te verlenen. Eerst voor mevrouw en nu ook voor mijnheer. Zondag 25 maart was het zover. Ria nam ze allebei mee naar Waalwijk. Het werd een hele geslaagde gezellige dag. De ontmoeting deed iedereen zichtbaar goed!

HW 12 dhr Kieboom