Mantelzorgers

In Nederland zorgt één op de tien personen voor iemand anders. Mensen met een chronische ziekte, handicap of psychische stoornis kunnen door deze informele zorg langer zelfstandig te functioneren.

Sfeerfoto met mantelzorger

U heeft er waarschijnlijk niet voor gekozen om mantelzorger te worden, het is u overkomen. Ineens heeft u de dagelijkse zorg voor iemand uit uw naaste omgeving en vaak voor langere tijd. Uw eigen rust en ontspanning verschuiven hierdoor naar de achtergrond en u komt voor vragen en dilemma's te staan waar u niet direct een antwoord op heeft.

Voor al uw vragen kunt u terecht bij Eva.

Eva is een onafhanelijke organisatie Eva heeft veel kennis en ervaring op het gebied van mantelzorgondersteuning en ondersteuning bij de zorg door vrijwilligers. Naast ondersteuning bieden we advies en informatie aan hulpvragers, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten.

De mantelzorgadviseurs van Eva kunnen u op verschillende manieren ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld door het geven van adviezen over de invulling van mantelzorgtaken en regelingen, bemiddeling in de mogelijkheden van vervangende zorg en diverse vrijwilligersdiensten.

Wilt u meer weten, bezoek hier de website van Eva.

Aandacht voor de jonge mantelzorger