Bewust Bewegen voor 55+

Bewegen draagt bij aan stabiliteit

Gezond blijven en gezond ouder worden krijgt steeds meer aandacht. Hoewel de gezondheid van veel 55-plussers goed is, is er een groep die te maken heeft met fysieke beperkingen bij bewegen. Een cursus als Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) is waardevol: door verantwoord te bewegen, blijf je langer geestelijk en fysiek in conditie. En verklein je de kans op vallen.

Aanvullende informatie
Ledenprijs € 90,-
Niet-leden € 100,-

Wat is MBvO?

MBvO is gericht op het zo lang mogelijk optimaal functioneren van 55-plussers, vanuit lichamelijk, geestelijk én sociaal oogpunt. Daarom zijn de activiteiten tijdens een MBvO-les uitnodigend en stimulerend. Zo werken we aan de bevordering van de conditie, stabiliteit (val-preventie), mobiliteit en cognitieve fitness. Bekend is dat hersentraining en krachttraining belangrijk zijn om gezond oud te worden.

Voor wie?

MBvO is voor 55-plussers, al dan niet zelfstandig wonend, die eventueel af en toe gebruikmaken van een beetje hulp. Ook kun je aansluiten bij MBvO als je bijvoorbeeld nog wel een stuk wandelt of fietst, of juist niet (meer) actief aan sport doet. Bovendien zijn de lessen toegankelijk voor mensen met een chronisch lichamelijke beperking. De behoefte en de mogelijkheden van de deelnemers zijn uitgangspunten tijdens de lessen.

Toch nog een vraag?
Toch nog een vraag?
Geen probleem. Bel (071) 516 14 15 of mail ons gerust. We helpen je graag!

Beweeg ook mee!

  • Iedere vrijdag van 09.30 tot 10.15 uur in Wijkcentrum Kaja Putih, Dennenlaan in Alphen aan den Rijn.
  • Iedere woensdag van 09.15 tot 10.00 en van 10.15 tot 11.00 uur in Driehoorne in Alphen aan den Rijn
  • Iedere dinsdag van 09.00 tot 9.45 uur in Stichting !Triggr, Middelweg in Ter Aar.
  • Iedere dinsdag van 10.00 tot 10.45 uur een digitale les

Ben je nieuwsgierig? Het is ook mogelijk de lessen via beeldverbinding te volgen! Doe een keer vrijblijvend mee met een les.
Voor meer informatie, tarieven en aanmelden kun je contact opnemen met docente Phemia de Boer via 06 5733 2624 of info@phemia.nl