Colleges Oud Geleerd Jong Gedaan

Saai en moeilijk? Echt niet!

Online colleges volgen van een bevlogen studentdocent, gewoon vanuit huis? Het kan bij Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG). Het hele jaar door zijn er interessante collegereeksen. Deze bestaan uit of een eenmalig college tot vier wekelijkse colleges van één uur en zullen online via het programma Zoom plaatsvinden. Je kunt alleen, of samen met iemand de online colleges volgen.

Aanvullende informatie
Online colleges met open inschrijving vanaf € 5,15

Je ontvangt een Handleiding Zoom en er is een hulplijn tijdens het eerste college ter beschikking. De colleges zijn live: dat betekent dat je tijdens het college de studentdocent direct vragen kunt stellen! Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Elke maand is er een nieuwe online collegereeks beschikbaar in de webshop, houdt de website goed in de gaten! Deze colleges kun je rechtstreeks bij OGJG reserveren en betalen: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan

Colleges uitgelicht

Geschiedenis: Op expeditie in Siberië
Betreed het rijk van avontuurlijke ontdekkingsreizigers en reis mee met negentiende-eeuwse etnografen op expedities in Noordoost-Siberië! Laat je fascineren door hun uitdagende expedities en duik in hun avonturen, vastgelegd in zeldzame foto’s, brieven en dagboeken.
Studentdocent Katya vertelt je over alle boeiende aspecten van haar promotieonderzoek naar de verkenning van Siberië tussen 1880-1917. Zo kom je te weten waarom Siberië zo uniek is, wat de uitdagingen van het ondernemen van risicovolle reizen in een extreem klimaat zijn en waarom expedities zelden volgens plan verliepen. Laat je inspireren door de moedige ontdekkingsreizigers van weleer: een tweedelige collegereeks vol geschiedenis, mysteries en ontdekkingen wacht op jou.
Datum: Maandag 27 november en 4 december van 19:00 – 20:00 uur
Kosten€9,75
Aanmelden kan via: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan  

Kunst en Cultuur: Een nieuwe kijk op China
Ben je nieuwsgierig naar het mysterieuze China en wil je meer begrijpen van de rijke geschiedenis, de fascinerende cultuur en de intrigerende tradities? Studentdocent Danique vertelt je van alles over dit verre land. In deze tweedelige collegereeks hoor je over de Chinese eet- en theecultuur en het confucianisme: een eeuwenoude levensfilosofie die China gevormd heeft. Daarnaast leer je de kleurrijke feestdagen en bijbehorende tradities van dit prachtige land kennen. En tot slot leer je zelfs de basis van de Chinese taal! Van het karakterschrift tot de uitspraak; na de colleges zul je in staat zijn om jezelf voor te stellen en een kort gesprek te voeren in het Chinees.
Kortom, meld je aan en maak vanuit je comfortabele stoel thuis een indrukwekkende reis naar het prachtige land China!
Wanneer: Woensdag 6 en 13 december om 19.00-20.00 uur
Kosten: € 9,75
Aanmelden kan via: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan 

Kunst en Cultuur: Tussen Kunst en Kerst
Kerstverhalen zijn door vele kunstenaars vastgelegd op het doek. Ontdek de symboliek en achtergronden in deze schilderijen samen met studentdocent Nikki. Zij neemt je mee in het kerstverhaal aan de hand van vele kunstwerken. Beginnend bij de aankondiging van Jezus’ geboorte aan Maria, ontdek je de interpretaties van kunstenaars van deze magische boodschap. Vervolgens komt het kerstverhaal tot leven in de stal, waarna winterwonderland met winterse sneeuwlandschappen in de kunst volgt. Leer meer over de uitdagingen waarmee kunstenaars werden geconfronteerd bij het vastleggen van de betoverende sneeuw. Tot slot verken je de betekenis van het woord ‘Advent’: een tijd van verwachting en hoop op het terugkerende licht in de wereld. Licht in de kunst komt tot leven met enkele van de mooiste werken die dit thema verkennen. En laten we de meest feestelijke vorm van licht niet vergeten: vuurwerk! Meld je aan en laat je inspireren door de kunst en het verhaal van Kerst op een geheel nieuwe wijze!
Wanneer: Maandag 18 december om 19.00-20.00 uur
Kosten: € 5,15
Aanmelden kan via: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan 

Geschiedenis: Cleopatra Macht voorbij geslacht
Betreed de fascinerende wereld van de machtigste vrouw uit het oude Egypte: Cleopatra. Ontdek haar intrigerende levensverhaal, doordrenkt met beruchte liefdesaffaires en een ongeëvenaarde intelligentie. Maar Cleopatra was meer dan alleen een verleidelijke koningin; ze was een briljante heerseres die het oude Egypte met ijzeren hand regeerde. In dit online college vergezelt studentdocent Emmy je in het leven van Cleopatra. Leer hoe zij het oude Egypte regeerde met vastberadenheid en charisma en hoe haar invloed nog steeds voelbaar is in de geschiedenisboeken van vandaag. In dit college verken je haar bewogen leven, haar heerschappij over een van de grootste rijken uit de oudheid en de blijvende erfenis die ze heeft nagelaten. Leer Cleopatra kennen, niet alleen als een koningin, maar als een visionaire leider die de loop van de geschiedenis heeft beïnvloed. Meld je aan en laat je inspireren door het opmerkelijke verhaal van deze legendarische vrouw.
Datum: Donderdag 28 december van 19:00 – 20:00 uur 
Kosten€5,15
Aanmelden kan via: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan  

Toch nog een vraag?
Toch nog een vraag?
Geen probleem. Bel (071) 516 14 15 of mail ons gerust. We helpen je graag!