Kosten personenalarmering

De kosten van personenalarmering met professionele hulp worden opgesplitst in verschillende delen. Aan ActiVite betaal je alleen de kosten van het zorgabonnement. Tip: informeer bij de zorgverzekeraar of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

Vragen
Heb je vragen over de kosten van personenalarmering?

Hoe werkt het?

Professionele personenalarmering

In slechts 2 stappen kun je gebruik maken van Professionele opvolging. Stap één is het aanmelden bij FocusCura voor het installeren van het alarmapparaat; stap twee is het aanmelden bij ActiVite voor Professionele opvolging. Zodra de apparatuur is geplaatst, kun je gebruik maken van alarmeropvolging. Mocht zich een noodgeval voordoen, kun je op de alarmknop drukken zodat je direct in contact komt met een medewerker van de alarmcentrale. Deze medewerker zal een thuiszorgmedewerker zo snel mogelijk naar je toesturen.

Verschil tussen Professionele of Sociale opvolging

Wanneer je kiest voor personenalarmering met Professionele opvolging van ActiVite, komt één van onze thuiszorgmedewerkers bij je thuis als je alarm slaat.

Wanneer je kiest voor Sociale opvolging, kies je iemand uit jouw eigen kring die wordt gebeld wanneer je alarm slaat.

Tip: informeer bij je zorgverzekeraar voor een eventuele vergoeding of kijk op

Kosten

Professionele opvolging

  • € 10,- per maand voor Professionele opvolging
  • € 38,50 eenmalige administratiekosten ActiVite

Het abonnement voor Professionele opvolging door ActiVite kost € 10,- per maand. Daarnaast betaal je aan ActiVite eenmalig € 38,50 administratiekosten. Ben je lid van ActiVite Ledenorganisatie? Dan krijg je € 1,50 korting per maand op het abonnement. Een thuiszorgmedewerker staat voor je klaar als je alarmeert.

FocusCura alarmapparaat en installatie

  • cAlarm kost: vanaf € 21,50 per maand

Deze kosten worden door FocusCura in rekening gebracht voor de huur van het alarmapparaat en betaal je eenmalig € 89,10 voor het installeren bij jou thuis. Wanneer je kiest voor Sociale opvolging (iemand uit jouw eigen kring wordt gebeld wanneer je alarm slaat) betaal je alleen de kosten voor de huur van de apparatuur.


Aanmelden

Er zijn 2 verschillende aanmeldformulieren. Indien je gebruik gaat maken van Professionele opvolging, moeten beide formulieren worden ingevuld. Voor Sociale opvolging, hoef je alleen het aanmeldformulier voor het FocusCura alarmapparaat in te vullen.

Woningtoegang

Wordt de alarmapparatuur geleverd door je zorgverzekeraar of heb je al alarmapparatuur? Het is ook mogelijk om alleen een veilige sleutelkluis te huren en te laten monteren door FocusCura.