ActiVite ondertekent Zorgpact Noordwijk

Geplaatst op 31 mei 2017

Directeur WMO Marja Kraakman ondertekent namens ActiVite het Zorgpact

NOORDWIJK- Met de ondertekening van Zorgpact Noordwijk hebben 12 maatschappelijke organisaties zich op 31 mei aan elkaar verbonden. Door op deze manier samen te werken, willen de partijen de zorg in de gemeente versterken. ActiVite weet zich verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg in de regio en zet zich dan ook in voor dit initiatief van de gemeente Noordwijk.

Zorgpact Noordwijk verbindt organisaties die actief zijn op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Door informatie met elkaar te delen willen zij de zorg voor cliënten verbeteren en van elkaar leren. Iedere organisatie kan onderwerpen voordragen, dat vervolgens met de anderen besproken wordt. Zo is ActiVite onder anderen betrokken bij drie projecten onder het thema 'Dementievriendelijke gemeente'.

Dementie is voor ActiVite een belangrijk thema: de organisatie biedt in alle fasen van de ziekte een volledig pakket zorg, ondersteuning en begeleiding voor cliënten en hun mantelzorgers. Zo is er in Noordwijk een Ontmoetingscentrum Dementie. Daarnaast werkt ActiVite samen met de VU en doet het mee aan het Deltaplan Dementie, een landelijk kennisnetwerk.

Wethouder Marie José Fles (WMO, zorg en ouderen) is zichtbaar blij met het nieuwe zorgpact: 'Zo'n samenwerking als in het project Dementievriendelijk Noordwijk is precies waarvoor dit zorgpact is opgericht. We gaan op uitvoeringsniveau werken aan wat in het beleid is vastgelegd. Ik verwacht dat we over een jaar zullen kunnen zeggen: "Dit en dit hebben we gedaan, dit hebben we bereikt." Ja, ik heb echt vlinders in mijn buik hiervan.'

Namens de 12 maatschappelijke organisaties snijdt wethouder Marie Jose Fles de taart aan

Namens de 12 maatschappelijk organisaties snijdt wethouder Marie Jose Fles de taart aan

Directeur WMO Marja Kraakman ondertekent namens ActiVite het Zorgpact