Afspraken zorgverzekeraar Caresq

Geplaatst op 21 december 2017

Met vrijwel alle zorgverzekeraars heeft ActiVite ook voor 2018 afspraken kunnen maken over de financiële kant van de zorg. Dat is voor u als (mogelijke) afnemer van onze zorglevering in de Wijkverpleging gemakkelijk, zo hoeft u niet zelf de administratie rondom de vergoedingen te doen en regelt de zorgverzekeraar de financiële afhandeling met ons.

Helaas is het niet mogelijk gebleken zulke afspraken ook te maken met zorgverzekeraar Caresq en onderliggende labels Promovendum, Besured of National Academic. Voor cliënten van deze verzekeraars betekent dit, dat wie zorg van ActiVite ontvangt, voor de geleverde zorguren rekeningen van ActiVite ontvangt en deze geheel moet betalen aan ActiVite. U kunt dan deze rekeningen indienen bij uw verzekeraar die u vervolgens de geleverde zorg (deels) weer zal vergoeden. De vergoeding is afhankelijk van de gekozen zorgverzekering.

Indien u bij Promovendum, Besured of National Academic verzekerd bent kunt u overwegen over te stappen naar een andere verzekeraar. In dat geval moet u uw oude zorgverzekering voor 31 december 2017 opzeggen. Daarna heeft u tot en met 31 januari 2018 om een andere zorgverzekering af te sluiten.