Eerste paal de grond in voor het nieuwe Rijnzate

Geplaatst op 01 december 2017

IMG_7829

Directeur Intramurale Dienstverlening Pieter de Jong (links) schudt de hand van wethouder Han de Jager, die de eerste paal sloeg.

Op 1 december 2017 sloeg wethouder Han de Jager voor ActiVite de eerste paal de grond in voor het nieuwe verpleeghuis Rijnzate. Samen met collega-wethouder Gerard van As en Pieter de Jong, directeur Intramurale Dienstverlening bij ActiVite, markeerde hij hiermee de officiële start van de bouw van deze nieuwe locatie aan het Bospark.

"Het nieuwe verpleeghuis draagt bij aan het vergroten van de leefbaarheid voor alle Alphenaren," aldus wethouder Van As. "Er wordt hier een moderne faciliteit gerealiseerd, die past bij deze tijd en waar mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben."

Pieter de Jong van ActiVite lichtte in zijn toespraak de naamkeuze toe: "Het blijkt nu dat Rijnzate echt een begrip is voor de Alphenaren. Vandaar dat wij niet lang hoefden na te denken over een naam voor het nieuwe verpleeghuis: dat blijft dus gewoon Rijnzate. We hopen dat wij de positieve herinneringen aan dit huis kunnen blijven voortzetten en dat Rijnzate een begrip blijft. De verhalen van Rijnzate zijn dan niet alleen herinneringen, maar zij wijzen ons ook de weg naar de toekomst."

Rijnzate wordt een nieuw, modern verpleeghuis van zorgorganisatie ActiVite. In deze locatie komen oudere mensen te wonen met een lichamelijke zorgvraag. Bouwbedrijf Sprangers tekende voor de realisatie van dit nieuwe pand en de voorbereidingen van de bouw zijn inmiddels in volle gang.

Met de opening van het nieuwe Rijnzate heeft ActiVite vanaf 2019 een nog completer aanbod voor bewoners van Alphen aan den Rijn. "Nu mensen langer thuis blijven wonen en dus in een later stadium in een verpleeghuis komen, vraagt dat iets anders van de zorgverlening. Dat geldt niet alleen voor het personeel, maar ook voor de locaties zelf," aldus De Jong. De nieuwbouw van Rijnzate is een van de antwoorden op deze uitdaging.

Het nieuwe Rijnzate wordt eind 2018 opgeleverd. Daarna is er nog tijd nodig om het pand helemaal klaar te maken voor bewoning en de zorgverlening. Begin 2019 zullen de nieuwe bewoners worden verwelkomd.

IMG_7802

IMG_7793

IMG_7815 IMG_7801

Wethouder Gerard van As feliciteerde ActiVite met
de bouw van het nieuwe verpleeghuis

Wethouder Han de Jager sloeg de eerste paal
van het nieuwe Rijnzate
IMG_7828 IMG_7842

Wethouder Han de Jager met uitvoerder Erik Kriek
van
Bouwbedrijf Sprangers

Het bouwbord werd onthuld door vertegenwoordigers
van
het personeel en de clienten