Ontmoetingscentra Dementie ontvangen cheque van Kringloop Alphen

Geplaatst op 30 januari 2018

Dinsdag 30 januari mocht het Ontmoetingscentrum Dementie gevestigd in ActiVite Noorderbrink een cheque ter waarde van € 1.500, - in ontvangst nemen. De cheque werd beschikbaar gesteld door Stichting Kringloop Alphen.

Elk jaar streeft Stichting Kringloop Alphen ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Drie maanden geleden deden zij  een oproep aan klanten, personeel en overige geïnteresseerden om organisaties of doelen voor te dragen die kans moesten maken op een donatie. Na de eerste selectieronde en de puntenverdeling zijn 10 goede doelen overgebleven waaronder de ontmoetingscentra Dementie in Alphen.

Het Ontmoetingscentrum Dementie (OCD) van ActiVite is er voor mensen met de diagnose dementie. Mensen die moeite hebben met dagelijkse handelingen of met het begrijpen van anderen. Men kan meerdere dagen per week naar het OCD komen, met óf zonder uw partner. Het dagprogramma bestaat uit activiteiten zoals beweging en sport, schilderen, tekenen en andere creatieve bezigheden. ActiVite heeft een Ontmoetingscentrum in Noorderbrink en een Ontmoetingscentrum Plus In ActiVite Rietveld.

Namens de twee ontmoetingscentra namen Petra Gonlag en Melissa van Lavieren de cheque in ontvangst. Voor deze gelegenheid kwam directeur Martin van Keeken, van Stichting Kringloop naar het ontmoetingscentrum in Noorderbrink. Het centrum heeft twee huiskamers, maar voor de gelegenheid zat iedereen gezellig bij elkaar. Onder luid applaus van de aanwezigen werd de cheque van € 1.500,- onthuld. In afstemming met de medewerkers en clienten van beide locaties gaat er een mooie bestemming gezocht worden voor het geld.

Donatie Kringloop 1

Donatie Kringloop 2