Alzheimer Café op donderdag 11 april

Geplaatst op 01 april 2019

Alzheimer Café Leiden over van zorg thuis naar zorg buitenshuis

Als de zorg thuis voor iemand met dementie zwaarder wordt, kan een beroep gedaan worden op zorg buitenshuis. Wanneer is het tijd om een opname te regelen en hoe pak je dat aan? Wat betekent het voor degene met dementie en ook voor de mantelzorger? Opname is een ingrijpende gebeurtenis, voor iedereen. Los van alle emoties komt er veel kijken bij het regelen van een opname.

In het Alzheimer Café op donderdag 11 april vertelt Annemieke van der Starre, casemanager dementie, over haar ervaringen. Hierbij maakt ze gebruik van voorbeelden uit de praktijk en er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Deze avond wordt de muziek verzorgd door Netz.

 

Wat is het Alzheimer Café Leiden?

Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats. Een plek waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

 

Waar vind ik het Alzheimer Café Leiden?

U vind het Café op donderdag 11 april 2019 op de volgende locatie:

SBO De Vlieger
Boerhaavelaan 298
2334 EZ Leiden


U bent welkom vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur. Het volledige jaarprogramma van het Alzheimer Café Leiden is te vinden op hun website.

Meer informatie over dementie vindt u op dementie.nl