Alzheimer Café op donderdag 12 december

Geplaatst op 26 november 2019

Muziek en zang in het Alzheimercafé

Een enkele toon van een muziekstuk kan bij ons allemaal herinneringen oproepen. We neuriën soms automatisch mee met muziek Het gevoel wat muziek oproept prikkelt het brein herinneringen op te halen.

Zingen is heilzaam, bij spanning en stress, bij geheugenproblemen en dementie. Ook als het (mantel)zorgen even minder soepel verloopt is muziek en zang een middel dat kan helpen. Ervaar het zelf!

Op donderdag 12 december komt zangeres Maartje de Lint met haar pianist in het Alzheimer Café. Zij zingt o.a. bekende liedjes die veel herinneringen oproepen.

Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats. Een plek waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

Waar vind ik het Alzheimer Café Leiden?

De 'kroegbazen' Martine Heruer en Joke Vos heten u op donderdag 12 december van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334 EZ Leiden.

U bent welkom vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur. Het volledige jaarprogramma van het Alzheimer Café Leiden is te vinden op hun website.

Klik hier voor het volledige jaarprogramma van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Meer informatie over dementie vindt u op dementie.nl