Wethouder Van Velzen bezoekt 100 jarige mevrouw Eijs in Zuidervaart

Geplaatst op 05 augustus 2019

Mevrouw Eijs 100 jaar

 

Wethouder Van Velzen bezoekt 100-jarige mevrouw Eijs bij ActiVite Zuidervaart

1 augustus was een heugelijke dag voor mevrouw Eijs en haar familie. Ze bereikte de respectabele leeftijd van 100 jaar en dat werd uiteraard op passende wijze gevierd. 's Morgens verwelkomde de zus, kinderen, schoondochter en kleinzoon als eerste mevrouw Eijs. Aangezien burgermeester Liesbeth Spies met vakantie was, gaf wethouder, en 1e locoburgermeester, Kees van Velzen ook acte de préséance.

Mevrouw Eijs komt oorspronkelijk uit Assen, maar verhuisde een paar jaar geleden naar Alphen aan de Rijn om dichter bij haar dochter te wonen. Na een aantal jaar in het            St Joseph, woont ze nu al enkele jaren  in ActiVite Zuidervaart. Mevrouw Eijs is een kwieke dame die precies weet wat ze wil. Ze houdt graag zelf de regie, dus je kan haar geen 'knollen voor citroenen verkopen'. Ze leest nog graag, al wordt dat wel minder. Regelmatig maken zij en haar dochter een wandeling en gaan ze buiten de deur een hapje eten. Haar favoriete gerecht is gebraden vlees met echte jus.

De huiskamer van Zuidervaart was voor deze speciale gelegenheid feestelijk versiert. Felicitaties, zelfs van het Koningshuis, bloemen en een taart met haar portret maakten het geheel nog feestelijker.

In de middag gingen de festiviteiten door op een ander locatie in Alphen aan de Rijn. Familie, vrienden en kennissen kwamen langs om de 100-jarige te feliciteren. Een drukke dag voor mevrouw Eijs, waar ze met volle teugen van genoot.

En op de vraag of zij nog een tip had wat je moet doen om zo oud te worden zei mevrouw Eijs, "gewoon gezond eten".