Alzheimercafé in de regio

Geplaatst op 05 februari 2020

Alzheimer Café in De Vlieger

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplek met maandelijkse bijeenkomsten voor iedereen met vragen over dementie. De sfeer is informeel en gemoedelijk. Hier kun je, met of zonder je naaste, in contact komen met lotgenoten. Er zijn ook professionele hulpverleners aanwezig, die je vragen kunt stellen.

Elke bijeenkomst staat een thema centraal. Dat kunnen heel uiteenlopende thema's zijn: van diagnose, tips en trucs voor de veiligheid in en rondom het huis, rechtsbescherming, slaapproblemen, nog autorijden, samen actief zijn, tot de rol als mantelzorger.

De avond begint met een 30 minuten durend interview met een deskundige, gevolgd door een pauze. Vaak is er livemuziek. Na de pauze kun je een halfuur vragen stellen en met elkaar discussiëren. Er is gelegenheid om onderling een praatje te maken en wat te drinken.


De locatie is SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. Het Alzheimer Cafe vindt elke tweede donderdag van de maand plaats tussen 19:30 uur en 21:00 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. U bent van harte welkom!

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café.