Algemene maatregelen

Als zorgorganisatie neemt ActiVite haar verantwoordelijkheid als het gaat om besmettelijke ziekten. Direct na het uitbreken van het coronavirus heeft ActiVite een commissie samengesteld die belast is met het in werking stellen van de benodigde maatregelen. Hierbij volgt ActiVite de  laatste richtlijnen van het RIVM en de GGD. Bovendien neemt ActiVite extra maatregelen bij groepen met een verhoogd risico. Uiteraard worden de besluiten vanuit de overheid nauwlettend in de gaten gehouden. Ook is ActiVite actief betrokken bij alle vormen van regionaal overleg en worden medewerkers up-to-date gehouden over de laatste (veiligheids)maatregelen.

LET OP! Heeft u één van deze klachten?

Bent u cliënt bij ActiVite en heeft u last van hoesten, niesen, luchtwegklachten en koorts (of koortsig gevoel bij ouderen, aangezien ouderen niet altijd koorts ontwikkelen)? Neem dan direct contact op met het ActiVite klantcontactcentrum via telefoonnummer 071 516 1415. U wordt dan doorverbonden met een teammanager en diegene beoordeelt samen met u of, en zo ja hoe, de benodigde zorg of ondersteuning georganiseerd kan worden.

Hygiëne

Een goede hygiëne blijft essentieel. Om besmetting te voorkomen, is (hand)hygiëne belangrijk. Sinds 3 maart is het voor ActiVite-medewerkers niet meer toegestaan om handen te schudden. Verder wijst ActiVite graag op de volgende tips:

• Was uw handen regelmatig op de juiste manier.

• Nies en hoest in uw elleboog.

• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik direct weg.

• Houd voldoende afstand tot elkaar (minimaal anderhalve meter).

We doen het samen

Bij ActiVite beseffen we heel goed dat de ingevoerde maatregelen een grote impact hebben op alle betrokkenen. ActiVite begrijpt uiteraard dat onze cliënten en bewoners deze situatie niet prettig vinden, maar we nemen deze maatregelen niet zomaar. We hopen dat de ingevoerde maatregelen binnen afzienbare tijd beëindigd kunnen worden en rekenen op ieders begrip.

Meer informatie

Bij vragen over de aanpak van het coronavirus binnen ActiVite, neemt u contact met ons op via cm@ActiVite.nl