ActiVite in Actie

Met elkaar kunnen we droomwensen uit laten komen!

logo low res

Helaas...vanwege de situatie met het corona virus zijn alle activiteiten van ActiVite in Actie tot nader order stopgezet.

Het afgelopen jaar heeft ActiVite in Actie dertig wensen van cliënten weten te realiseren; wensen die de cliënten al langere tijd bezig hielden. Wat een bijzondere momenten hebben we mogen meemaken, mede dankzij de inzet van onze collega's! Daarom gaan we ook in 2020 door met het vervullen van wensen.
Waardevol
Van een rit door de nieuwe tunnelbak van de A4, een dag naar de Efteling tot een vaart in een luchtballon. En ook
een tambour-maître bij een fanfare, het zien van de film van André Rieu in de bioscoop, een familiebezoek en een
ritje met de strandrups. De vervulling van elke wens had eenzelfde resultaat: een heel blije cliënt. En daar doen
we het voor!
Meld nu jouw cliënt aan!
Rond Valentijnsdag heb je  een uitnodiging in de brievenbus ontvangen om weer mee te doen aan ActiVite in Actie. Ken jij nog een cliënt met een bijzondere activiteit hij of zij nog eens graag zou beleven? Meld hem/haar dan nu aan via onderstaande link (het is ook mogelijk om de wens in te sturen via de dozen op de locaties en steunpunten.

Het afgelopen jaar heeft ActiVite in Actie dertig wensen van cliënten weten te realiseren; wensen die de cliënten al langere tijd bezig hielden. Wat een bijzondere momenten hebben we mogen meemaken, mede dankzij de inzet van onze collega's! Daarom gaan we ook in 2020 door met het vervullen van wensen.

Waardevol

Van een rit door de nieuwe tunnelbak van de A4, een dag naar de Efteling tot een vaart in een luchtballon. En ook een tambour-maître bij een fanfare, het zien van de film van André Rieu in de bioscoop, een familiebezoek en een ritje met de strandrups. De vervulling van elke wens had eenzelfde resultaat: een heel blije cliënt. En daar doen we het voor!

Vanwege de situatie rondom het corona virus hebben we besloten voorlopig alle activiteiten rondom ActiVite in Actie stop te zetten. Zodra we op een veilige manier deze activiteit weer op kunnen pakken, zullen we dat zeker doen. De indieners van wensen die al in behandeling waren genomen, krijgen hierover persoonlijk bericht.

Achtergrond van ActiVite in Actie

Toen ActiVite in 2018 haar tienjarig jubileum vierde, werden er het hele jaar hartenwensen van cliënten vervuld. Wensen die zonder onze hulp niet te realiseren zouden zijn en die de cliënt al langere tijd bezig hield. Wat een bijzondere momenten hebben we mee mogen maken! Zodoende hebben we ook in 2019 weer wensen vervuld. Heronder kun je lezen wat we in 2019 zoal gedaan hebben.

 

fb8bf5ac-3777-4b8e-8430-5ec1ab453d38

27 september: een dagje naar de dierentuin

'Het bezoek aan het aquarium was de kroon op de dag'

De heer en mevrouw Hoek wilden heel graag eens een dagje uit. Door allerlei omstandigheden was het daar al heel lang niet van gekomen. Hun grote wens was om een keer samen naar de dierentuin te gaan. Vrijdag 27 september was het zover. Het was prachtig weer en na een kop koffie met gebak was het tijd om de dierentuin te gaan verkennen. Wat genoten ze van het prachtige weer, de heerlijke lunch en natuurlijk alle dieren. De kroon op de dag was een bezoek aan het aquarium. Het was een super dag!

 

De heer Vrijburg

20 september: een optreden van Marco den Hollander in Sassenoord

Marco den Hollander verrast bewoners ActiVite Sassenoord

In een van de mooiste verpleeghuizen in de regio, Sassenoord in Nieuwveen werd vrijdag 20 september een BBQ georganiseerd voor alle bewoners, vrijwilligers en familie. Eregast op de BBQ was de heer Vrijburg. De heer Vrijburg heeft een nare tijd achter de rug en het was hoog tijd om hem in het zonnetje te zetten. De bekende zanger Marco den Hollander verraste alle aanwezigen met een exclusief huiskamerconcert, compleet met zijn grootste hits en andere meezingers. Dit zorgde voor een geslaagde dag voor alle aanwezigen.

 

strandrups 025

28 augustus: een ritje met de strandrups in Noordwijk

Zonnebrand was niet nodig!

Met 5 deelnemers van Puckendam vertrokken we 28 augustus met de bus naar Noordwijk. De bus was ruim op tijd en na een mooie rit kwamen we aan in Noordwijk. We werden hartelijk ontvangen door een echtpaar. Op naar de strandrups! De vrouw van de bestuurder van de strandrups bleef op het strand voor de rups lopen. Na een kwartier stopte de bus en kon iedereen genieten van de heerlijke zeelucht aan de waterlijn. Na het ritje was er koffie met gebak. Ook de terugrit met de bus was een tocht vol herkenning. Het was een heerlijke dag!

 

IMG_0456

7 augustus: rondvaart door de Amsterdamse grachten

"Het was een moorddag!"

Een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Dat was de wens van Jan Verbruggen, cliënt van onze dagverzorging/ OCD in Noorderbrink. ActiVite in Actie vervulde deze wens graag. Jan genoot enorm van de rondvaart door de mooiste grachten en het IJ.En een Van Dobbe kroket als lunch op het Leidseplein maakte zijn dag compleet. 'Een moord dag', aldus Jan, die als gevolg van zijn handicap niet meer veel buiten komt.


Mevrouw Wesseling

28 juli: Maastrichtconcert André Rieu 2019

Maastichtconcert 2019 in de bioscoop!

Helemaal verkikkerd op Andre Rieu is Elly Wesseling, bewoner van Sassembourg. Helaas is het is niet haalbaar om naar Maastricht te gaan. Gelukkig is het Maastrichtconcert 2019 ook in de bioscoop te zien. Hoe leuk is het voor Elly om na jaren weer eens naar de bioscoop te gaan samen met haar man en zus Ria? Voor allen was het een geweldige ervaring!

 

Mvrouw Kortlever op website 2

17 juli: boswandeling in de Kaapse Bossen

Mevrouw Korlever had op de dagopvang ooit een wens opgeschreven en deze kwam 17 juli uit. Met haar dochter en schoonzoon heeft ze een boswandeling gemaakt over een rolstoelvriendelijk pad in de Kaapse bossen. 'Het was heerlijk weer en we hebben veel bomen en planten gezien en ook nog een groot stuk heide'.

"Een onvergetelijke dag"

Na afloop hebben ze heerlijk op het terras gezeten van restaurant  Helenaheuvel met uitzicht op de heide. 'De spekpannekoek en het glas melk waren heerlijk. " aldus mevrouw Kortlever.

Foto 6

17 juli: nog een keer door de tunnel van de A4

Mevrouw Pret heeft jarenlang in Leiderdorp gewoond en wilde graag nog een keer langs de voor haar bekende plekken rijden. Haar geboortehuis, haar school en het huis waar ze met haar man en zoons heeft gewoond. Een wens die ActiVite in Actie graag vervulde!

"Wat is Leiderdorp groot geworden"

Na de rit door de tunnel van de A4 en Leiderdorp hebben we samen met haar drie zoons koffie gedronken op het terras van Brasserie Park, waar zij en haar man hun 45 jarige bruiloft hebben gevierd. Mevrouw Pret genoot zichtbaar en verwonderde zich over het feit dat Leiderdorp zo groot geworden is.

 

6

10 juli:rondrit door Roelofarendsveen

'Mijn vader genoot zichtbaar'

De heer van Veen is opgegroeid in Roelofarendsveen. Inmiddels woont hij in locatie Noorderbrink. Hij wilde graag kijken wat er veranderd is in de regio die hij zo goed van vroeger kent.Omdat hij slecht ter been is was dit niet eenvoudig te realiseren. Maar ActiVite in Actie maakte het mogelijk! Zijn zoon vertelt:

'Mijn vader genoot zichtbaar. Hij bleef maar herinneringen ophalen. Verhalen waar ik zelfs niet altijd van gehoord heb. Nogmaals dank voor de goede zorgen, die mijn vader ook dagelijks mag meemaken.'

90e86f1d-c009-423d-baf4-f7788c7c52b7

29 juni: ballonvaart

''In de lucht lijkt het me heel vrij"

Esther zit in een rolstoel en krijgt hulp van ActiVite. Haar grote wens was om eens in een luchtballon te varen. ActiVite in Actie maakte het mogelijk. Samen met haar hulp in de huishouding Barbara, steeg Esther op een warme zomeravond de lucht in. Bekijk hier het filmpje.

IMG_0044

29 juni: voorop bij de fanfare

Gerard Bouwmeester is 35 jaar lang tambour-maître geweest. Trots als een pauw liep hij al die jaren voor de fanfare uit. Nu hij in verpleeghuis Rietveld woont, leek dat niet meer tot de mogelijkheden te behoren. Maar doordat een medewerker ActiVite in Actie had ingeschakeld, én door de enthousiaste inzet van de fanfare (inclusief majorettes!) werd het eind juni toch nog mogelijk. Gerard genoot zichtbaar, en vele bewoners met hem! Bekijk hier het filmpje.

IMG_0304 IMG_0306

Eind mei: bezoek aan Corpus

"Het was heel fijn om er even lekker uit te zijn, heel even geen zorgen maar genieten"

Mevrouw Van Tol wilde graag een keer naar Corpus. Afgelopen maand was het zover: "Zaterdag 22 juni om 6.30 uur eruit, om op tijd klaar te staan voor ActiVite in Actie. Ik word om half negen opgehaald. Ja, het is vroeg maar ik heb er zin in! Naar Corpus samen met ActiVite-medewerter Corine Milatz en haar man Bert. Luxe hoor, gehaald, met zijn drietjes op stap, heel gezellig."

"In Corpus gaan we op reis door het lichaam. Een boeiende reis, een fantastische les over de werking van ons lichaam. In een ver verleden heb ik in de gezondheidszorg gewerkt maar de interesse blijft. En met uiteindelijk een prachtig uitzicht naar de duinen mogen we genieten van een kopje koffie met gebak. Het was heel fijn om er even lekker uit te zijn, heel even geen zorgen maar genieten. ActivVite: dank jullie wel en Corine en Bert, fantastisch dat jullie dit met mij wilden doen."

IMG_4051 IMG_4049

Juni: Bezoek Cobra-museum

Mevrouw is dol op moderne kunst. Ze komt daarom ook graag op de schilderclub, die eens in de twee weken wordt aangeboden. Mevrouw is rolstoelafhankelijk, daarom is het moeilijk voor haar om zelf naar het museum te gaan. Toch zou ze dat nog graag een keer doen. Afgelopen maand mochten we haar meenemen naar het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Wat een feest!

van nobelen 4

Eind mei: vleesfabriek van der Meij

"Het was in één woord geweldig!"

Eindelijk was het zover...  dhr van Nobelen kon een bezoek brengen aan Van der Mey Vers Vlees & Bacon, waar hij 25 jaar heeft gewerkt. De middag begon met een lunch bij Graaf Jan, een restaurant dat verbonden is aan SassemBourg, waar we heerlijk op ons gemak gegeten hebben. Meneer genoot van z'n uitsmijter met ham en kopje koffie. Om twee uur kwam de rolstoelbus van Activite ons ophalen en bracht ons naar Van der Mey. "Nu gaat het echt beginnen..." zei meneer.

We werden opgewacht door Nicolet die meneer ook goed kent. Hij vond het fantastish dat ze er was. Na een woord van welkom kregen we een petje en jas aan voor de hygiene, het stond ons allemaal zeer goed. We zijn naar de afdeling gegaan waar meneer gewerkt heeft. Er werkten nog wat "oude collega's" die hem hartelijk ontvingen. Er werden verhalen van vroeger verteld en volop gelachen. Het proces van een bacon werd uitgelegd en de machines die daarvoor gebruikt werden. Het viel meneer gelijk op dat er nieuwe machines waren en dat er een hele nieuwe vleugel was bij gebouwd. Daarna zijn we nog even in een enorme koelcel geweest om daarna naar de directiekamer te gaan voor een lekker warm kopje koffie. Daar wachtte meneers oude baas hem op,  die speciaal voor de gelegenheid was gekomen, wat hij fantastisch vond en waarvan hij wel wat emotioneel werd. Hier werden ook geweldige verhalen verteld met een lach en een traan. Dhr kreeg nog wat kleine geschenkjes als aandenken van het bezoek. Dhr Van Nobelen wil Activite in Actie heel hartelijk bedanken voor het regelen van zijn wens: "Het was in éen woord geweldig, dank!"


Madame Butterfly

15 mei: opera Madame Butterfly

"Wat maak je me hier blij mee, meisje!"

Onlangs ging collega Diana mevrouw vertellen dat haar wens in vervulling zou gaan. Onder het mom van een bakje koffie komen drinken, rijdt Diana richting mevrouw. Gewapend met een fles Oranjebitter, oranjekoeken en een envelop met daarin de verrassing stapt ze bij mevrouw binnen. "Lieve kind, waar heb ik dit toch aan verdiend?" Dat kan Diana vertellen: "mevrouw en ik delen een passie, opera. Onlangs zei ze tegen me: 'als je weer eens gaat, wil je dan ook voor mij genieten'. Dat zinnetje raakte mij diep."

"Hoe zou u het vinden als wij dit nu eens samen zouden gaan doen?", vroeg ik aan mevrouw. "Ach lieve kind, dat kan toch helemaal niet!" En terwijl ze dit zegt zie ik haar zenuwachtig worden. Handen friemelen aan de mouwen van haar trui. Ik pak de enveloppe uit mijn tas en reik haar die aan. "Nou, ik ben bang van wel", zeg ik met een dikke knipoog. Ik haal de kaarten voor de opera uit de enveloppe en geef die aan mevrouw. Vol ongeloof kijkt ze naar de kaarten in haar hand en ik bevestig nog maar een keer dat het echt waar is en dat alles al geregeld is. Ze hoeft alleen nog maar ja te zeggen.

Huilend kijkt ze me aan, ogen zo groot als die van een kind tijdens kerst... "Wat maak je mij hier blij mee meisje en ja, ik ga heel graag mee". Hierna hebben we nog maar eens een slokje genomen van ons glaasje Oranjebitter en eten we al kletsend onze oranjekoek. De tranen zijn gedroogd en de kaarten nog een keer bekeken. Wat is het fijn dit te mogen doen! Het zal niemand verbazen dat ik heel erg uitkijk naar dit uitje."

Diana: "Ik vond het ontzettend bijzonder dat ik dit samen met mevrouw heb mogen beleven. Ze was zichtbaar ontroerd - het was ook een prachtige productie - en ze heeft erg genoten. Rond kwart voor 12 in de avond waren wij weer terug in de woning van mevrouw. Ze was vermoeid, maar dit had zij voor geen goud willen missen."

IMG_3877

IMG_3883 IMG_3880

10 mei: St. Bavo

"Ik was hier iedere zondag te vinden!"

Een client uit locatie SassemBourg had de wens nog eenmaal de St. Bavo-kerk in Haarlem te zien. Medewerker welzijnsdiensten Mary Larde vertelt: "Vrijdag 10 mei vertokken we om 9.15 uur vanaf SassemBourg met mevrouw en haar dochter met de ActiVite-bus richting Haarlem. De rit door Noordwijkerhout, Aerdenhout en Vogelenzang alleen al vond mevrouw al prachtig, dat heeft ze ook de hele weg gezegd! Ook vertelde mevrouw dat dit haar allergrootste en laatste wens was. Om 10.00 uur exact kwamen we aan op de Grote Markt, mevrouw vertelde vol enthousiasme alle herkenningspunten en wetenswaardigheden. Met haar vriendin spijbelde mevrouw geregeld tijdens wiskunde en gingen ze bruidjes kijken op de Grote Markt. Haar ouders hadden vanaf 1883 op de Grote Houtstraat een klokkenwinkel.

Na de overheerlijke koffie met gebak bij Brinkmann hebben we nog even kort gewandeld door Haarlem, waarna de rondleiding in de st Bavokerk begon. De kerk bestaat vanaf 1370, was katholiek tot 1578, daarna was de kerk protestants. Mevrouw vertelde dat haar vader diaken was geweest, zijn naam hebben we terug gevonden op het diakenbord. Mevrouw is ook getrouwd in deze kerk en was hier verder iedere zondag te vinden. Ze vond het een prachtige dag, en bleef dat ook herhalen. Mevr wist te vertellen dat het Christiaan Muller orgel (ook op de foto) iedere donderdag bespeeld werd en dat bleek nu ook nog zo te zijn, de organist woonde boven hen en zij hoorde hem vaak oefenen. Mevrouw heeft van het begin tot het einde genoten!"

dhr Van der Luit

2 mei: naar De Kuip

"Wat word ik verwend. Geweldig!"

De heer Van der Luit is al heel lang fan van Feyenoord en was jarenlang vaste supporter van deze club. Door een hersenbloeding is hij beperkt in zijn mobiliteit en niet meer in staat zelfstandig een uitje te maken. Daarom zijn collega's Tanja de Ruiter en Rene Leideritz met meneer naar De Kuip gegaan. De rondleiding ging vanuit de fanshop via het stadion naar het museum waar alle trofeeën van Feyenoord zijn uitgestald. De heer Van der Luit genoot met volle teugen. Zo veel te zien en zoveel herinneringen! Gelukkig ging het op een rustig tempo, want zijn conditie laat niet veel toe. René: "Na een uitgebreide lunch ("jongens, dat is echt teveel hoor, wat word ik verwend. Geweldig", aldus de heer Van der Luit) liepen we buiten tegen drie spelers van het eerste elftal aan. De heer Van der Luit herkende ze natuurlijk direct en was erg onder de indruk van deze mannen. Dat maakte zijn dag helemaal goed. Eenmaal thuis was meneer moe en voldaan. Al een lange tijd had hij niet zo'n mooie dag beleefd. Hij werd er zelfs emotioneel van toen hij ons bedankte. Dat we zoiets doen, vinden wij misschien gewoon, maar is het zeker niet!"

1

21 april: de Efteling

"Mijn zus voelde zich weer echt even moeder"

Na een akelige periode die in het teken stond van ziekte, kon deze jonge moeder haar zorgen een dagje parkeren. Haar zus schrijft: "We hebben een super geslaagde heerlijke dag gehad. De kinderen hebben ook genoten en vooral mijn zus voelde zich echt weer even moeder."

vd togt

10 april: Paling eten

Meneer komt uit een gezin van 16 kinderen en daar werd natuurlijk maar zelden paling gegeten. Toen hij eenmaal zelf een gezin had ging hij met de kinderen regelmatig een stukje rijden zodat zijn vrouw even haar handen vrij had. En dan kwamen zij vaak bij Eveleens terecht. Het was inmiddels 10 jaar geleden dat hij er voor het laatst was geweest. Altijd wanneer het gesprek bij de dagbesteding Puyckendam over eten gaat komt de paling van Eveleens bij hem ter sprake...vandaag ging hij terug naar Eveleens en at daar 3(!) broodjes palling. Smullen...

3e247e21-2aa4-421b-8c0b-5cf877482646 48175977-4376-4a9b-a32e-abb69bd45059

27 maart: the Lion King

"Ik had de dag van mijn leven"

Mevrouw wilde graag een keertje naar de musical 'the Lion King'. Doordat zij slecht ter been is, komt ze niet meer vaak buiten. 'Toch blijft ze heel positief en verwent ze ons met een kopje koffie of fris of een lekkere koek als daar tijd voor is." Het uitje was een groot succes. We kregen een kaartje van mevrouw: "Ik wil u bedanken voor de mooie middag en de fantastische voorstelling. Het was geweldig, onvergetelijk, ik had de dag van mijn leven."