Hartenwens

10 jaar ActiVite

In 2018 bestaat Stichting ActiVite 10 jaar. Samen met medewerkers en vrijwilligers vieren we dit met een Hartenwensactie voor de cliënten en bewoners. Meer dan 200 wensen kwamen er binnen. Hiervan zijn 52  wensen uitgevoerd.

Bekijk hier het Hartenwens-magazine, waarin bijna alle hartenwensen een plekje kregen!

Zaterdag 3 november mevrouw Lammers naar de Veluwe

De hartenwens van mevrouw Lammers was dat ze nog eens naar de Veluwe zou kunnen. Wat leuk om deze wens mogelijk te maken! Collega Geeta schrijft: "Wij hebben een geweldige dag gehad met Kees de chauffeur en natuurlijk met Mevrouw Lammers. Ze vond het enig! Mevrouw herkende de camping waar ze vroeger altijd kwam nog en de routes, dat maakte het ook zo leuk....jammer dat haar gezondheid achteruit is gegaan en dat we niet meer konden fietsen. We hebben wel wat rondgereden, wat ook schitterend was. Achteraf hadden we reuze trek van de heerlijke natuur. We vonden een leuk restaurantje wat mevrouw herkende van vroeger. Toen was het een pannenkoekhuis, nu is het een lunchroom. Daar hebben we gezellig geluncht om de dag af te sluiten. Mevrouw zei "Bedankt voor deze onvergetelijke dag." Toen moest ik wel een traantje wegpinken, omdat ze zo genoot!"

verkleind lammers

Vrijdag 21 september meneer Bakker "vliegt naar Dubai"

Meneer Bakker (87) is vroeger piloot en luchtverkeersleider geweest. Zijn zoon is nu piloot. Samen wilden ze graag nog een keertje in een vluchtsimulator achter de knoppen van een Boeing zitten. Een fantastische dag, vertelt de zoon als hij na het uitje belt om te bedanken. "Toen we aan kwamen rijden dacht ik: dat wordt niks, want er was geen lift, alleen een stalen trap aan de buitenkant van het pand. Maar mijn vader trok zich daar niets van aan en met vereende krachten wisten we toch boven te komen, waar we met de simulator "boven Dubai vlogen." We hebben genoten!"

PHOTO-2018-09-28-12-02-04

Woensdag 12 september meneer van Dijk met de huifkar

Meneer van Dijk heeft zijn hele leven veel met paarden gewerkt en woonde op de Veluwe. Nu hij in een verpleeghuis woont mist hij de dieren en de natuur. Zelf op een paard zitten was gezien zijn leeftijd wat riskant, vandaar dat we een huifkar voor meneer en zijn familie van stal hebben getrokken. En wat heeft hij genoten!

Foto 3

11-13 september Fam de Ridder geniet in Epen

Na 4 jaar niet in hun favoriete hotelletje en hun favoriete streek te zijn geweest konden de heer en mevrouw de Ridder 11, 12 en 13 september genieten van een paar heerlijke vakantiedagen in Epen!

Dochter Simone schrijft: "Mijn moeder die nauwelijks nog kan lopen, wordt normaal dag en nacht verzorgd door mijn vader. Een dagje of een paar dagen weg is een hele onderneming. Het kost mijn moeder veel energie en het is een heel geregel om alle zorg op de plek van bestemming rond te krijgen. Door een fantastisch lieve actie van hun hulp Irene werden zij uitgekozen voor deze Hartenwens.

Ondanks mijn moeders haar lichamelijke achteruitgang hebben zij beide volop kunnen genieten van deze zonnige dagen samen. Heerlijk buiten op het terras gezeten, een stukje van hun geliefde Mergelland Route gereden. En natuurlijk weer genoten van de gastvrije verzorging in hotel Creusen. Dat zij deze dagen mochten  delen met hun dochter en kleindochter, die de zorg op zich genomen hebben waardoor mijn vader, op de nacht na, ook een beetje vakantie had, was een extra cadeautje voor hen!

HW 27 Fam de Ridder

Woensdag 5 september Ronald racen in Zandvoort

Ronald heeft vijf jaar geleden een ongeluk gehad. Nu heeft hij bijna altijd pijn en zorg nodig. ActiVite-medewerker Marion van Teijlingen diende een hartenwens voor hem in. Dankzij sponors Okay Color en Bleekemolens race planet kon Ronald op het circuit op Zandvoort gaan racen. Marion: "Bij het weg gaan sprak Ronald dhr Michel Bleekemolen - een beroemde oud-racer- nog even en het gesprek kwam op oldtimers. Toen werd Ronald ook nog uitgenodigd om mee te gaan om dhr. Blekemolens prive collectie oldtimers te bekijken, waar ze in zijn Porsche naartoe gingen. Wie krijgt die kans nou? Het was echt een onbetaalbare dag voor Ronald." Bekijk hier de video

IMG_8216

Dinsdag 4 september meneer van Zuijlen met de bus 'zijn' route

Meneer van Zuijlen is zijn leven lang buschauffeur geweest, de laatste jaren van zijn carrière op lijn 41 van Leiden naar Noordwijk. Zijn hartenwens was deze rit nog een keertje te maken met de bus, samen met zijn vrouw, dochter en ActiVite-medewerker Edo. Genieten!

IMG_3468

Vrijdag 31 augustus mevrouw Morel naar de schoonheidsspecialist

Het gezicht van mevrouw Morel is door een aandoening scheef gaan staan. Mevrouw Morel vindt dat zelf heel vervelend, dus was haar hartenwens om zich eens echt mooi te laten maken door een professional. Op 31 augustus nam medewerker welzijnsdiensten Mary Lardé haar mee naar de schoonheidsspecialiste. Mary: "Mevrouw heeft de dag ervoor extra veel geslapen, zodat ze uitgerust zou zijn voor het uitje en optimaal kon genieten. Ze heeft heerlijke massages gehad, kreeg een kopje koffie met wat lekkers tussendoor en is aan het einde van de behandeling mooi opgemaakt."

IMG_3448

Zaterdag 11 augustus meneer Brandt naar Ajax

Meneer Brandt wilde zo graag een keer naar de Arena, naar een voetbalwedstrijd van Ajax. Vanwege zijn halfzijdige verlamming was dat een hele uitdaging. Uiteindelijk mocht meneer met de Zonnebloem mee naar een wedstrijd, maar op de grote dag was hij plotseling ziek en kon het hele feest niet doorgaan. Tot nu! Dankzij de sponsoring van KPN konden we de hartenwens nu toch in vervulling laten gaan. Genieten!

IMG_1131 bijgesneden

Maandag 16 juli meneer Keereweer naar Engeland

Het was zijn grootste wens...meneer Keereweer wilde nog een keer naar zijn kinderen en kleinkinderen in Engeland. Door zijn COPD was dit bijna niet te doen, maar door de tomeloze inzet van zijn arts en onze collega's werd het uiteindelijk toch mogelijk. Het werd zijn laatste reis: in aanwezigheid van zijn familie en allen die hem lief waren is meneer in Engeland overleden. De familie is heel dankbaar dat ze op deze manier van elkaar afscheid hebben kunnen nemen. Wat een bijzondere wens! Op de foto zie je meneer met zijn jongste kleinkind, dat hij voor zijn reis nog nooit gezien had. Het filmpje laat zijn vertrek op Schiphol zien. Bekijk hier het filmpje.

1

Zaterdag 13 juli meneer van Dorp gaat terug naar de stomerij

Een bezoek aan een moderne stomerij was de hartenwens van meneer van dorp. Zelf had hij ook jarenlang een stomerij gehad. Eén telefoontje aan wasserij Lips+ en stomerij Cristal Cleaning waren genoeg om een bezoekje te regelen. Vanuit verpleeghuis AgnesStaete werd hij opgehaald, zijn vrouw en dochter gingen mee.

Dochter Conny vertelt:
"We werden hartelijk ontvangen in de stomerij waar mijn ouders op hun gemak konden kijken en alles werd goed uitgelegd. Veel leek er toch op de machines die mijn vader ook ooit had. Het was mooi om de verhalen te horen. Vervolgens gingen we naar Lips wasserij. We kregen ook daar een uitgebreide rondleiding. De machines waar mijn vader mee gewerkt heeft stonden ook hier nog, veel moderner uiteraard en ook het sorteren lijkt niet meer op vroeger. Mijn vader liep de hele tijd genietend rond en kreeg alle tijd om te kijken, hij heeft echt genoten. Bedankt!"
stomerij 2

Zondag 8 juli meneer Banning gaat zwemmen

Meneer Banning ging zwemmen. Voor de meesten van ons heel normaal voor hem niet. Hij heeft een tracheastoma en zit in een elektrische rolstoel. Samen met stichting RESA konden we zijn wens uitvoeren. Hij ging zwemmen in zwembad de Hoorn!

Zijn ervaring:
"Met behulp van een sterke man, fysiotherapeute en een drijfmiddel lig ik in het water. Het water heeft een aangename temperatuur van 28°C. Ik dobber dus wat in het water en realiseer me waarom het zwemmen zo lekker is en dat is omdat je geen druk voelt op je billen op je benen en je rug, je bent als het ware een beetje gewichtsloos, het was heerlijk!"

HW 37 zwemmen _2

Maandag 25 juni mevrouw van Leeuwen ziet nieuwe huis van haar zoon

Mevrouw van Leeuwen is door haar ziekte al jaren aan huis gekluisterd. Haar zoon kreeg 10 jaar geleden een nieuw huis. Dat wou ze nu toch wel heel graag eens zien. Het vervoer was een uitdaging, dat moest liggend. Met de hulp van Stichting Ambulancewens lukte het en kon mevrouw op bezoek bijn haar zoon.

IMG_0046

Maandag 18 juni meneer van Straaten naar de geiten

Meneer van Straaten heeft altijd geiten gehad. Eerst samen met zijn vader, later alleen. Tot vlak voor zijn verhuizing naar het verpleeghuis zorgde hij voor zijn beestjes. Nu sieren de foto's van de geiten zijn kamer. Deze week konden we zijn hartenwens mogelijk maken: een bezoek aan de geitenboerderij! Bekijk hier het filmpje.

IMG_9984

Donderdag 14 juni mevrouw van Stralen naar Soldaat van Oranje

Voor mevrouw van Stralen en haar familie is het een heftige tijd. Zowel mevrouw als haar dochter zijn ernstig ziek. Samen wilde ze Soldaat van Oranje zo graag zien, omdat ze zo dol zijn op musicals. Wat een fantastische avond werd dat! Bekijk hier het filmpje. Op 6 augustus is dochter Cindy overleden. We wensen de familie en andere naasten veel sterkte.

bij de hangar

Woensdag 13 juni familie Bekking varen over de Vecht

Een heerlijke dag uit, dat hadden mevrouw Bekking en haar man wel verdiend. Het werd een boottochtje over de Vecht. Mevrouw Bekking en haar man keken hun ogen uit en genoten met volle teugen! De landhuizen waren indrukwekkend en de bloeiende Hortensia's langs de kanten prachtig! Mevrouw Bekking vond vooral al de oude theehuizen en prieeltjes bij de huizen erg mooi.

20180617_220716

Vrijdag 8 juni mevrouw Brunt bezoekt haar geboorteplaats

Mevrouw Brunt wilde nog een keer high tea-en met haar kleindochter, in Reeuwijk, waar zij is geboren. Kleindochter Wies: "Nadat wij bij verpleeghuis Zuidervaart waren opgehaald voor de hartenwens voor oma, zijn wij een rondje met de rolstoelbus van ActiVite door haar geboorteplaats Reeuwijk gereden en bij familie langs gegaan. Om 12:00 uur hebben wij een heerlijke high tea gehad bij het Vaantje. Nadat oma alle lekkere dingen op had, zijn wij verder door Reeuwijk gereden en toen weer richting huis. Oma heeft GENOTEN!"

brunt

Dinsdag 5 juni mevrouw Malingré bezoekt het rijkmuseum

Naar het rijksmuseum met mijn kleindochter, dat was de hartenwens van mevrouw Malingré. Dinsdag 5 juni was het zover. ActiVite regelde vervoer en uiteraard een lekkere lunch. Mevrouw liet ons weten dat het een zeer geslaagde dag was.

HW 22 bezoek Rijksmuseum

Maandag 4 juni familie Bakker naar Vlissingen

Meneer en mevrouw Bakker zijn ooit getrouwd in Vlissingen en daar jaren blijven wonen. Hun grote wens was om nog een keertje naar de boulevard in Vlissingen te gaan en een hapje te eten in hun lievelingsrestaurant. Het werd een prachtige dag!

IMG_0985 verkleind

Vrijdag 1 juni Mevrouw Van der Linden met de strandrups

Meerdere clienten gaven aan nog een keertje naar het strand te willen. Vrijdag 1 juni konden we twee van hen meenemen naar Nederzandt in Noordwijkerhout, waar de strandrups van Outdoor4disabled hen nog eens de wind in de haren en het zand op de huid liet voelen. Een van hen was mevrouw Van der Linden, die vroeger altijd vanuit Rotterdam (waar ze woonde) op de fiets naar Hoek van Holland ging, om naar het strand te gaan.  ActiVite medewerker Marita Kulk vertelt: "De strandrups reed door de branding waardoor je het idee had dat je bijna kon pootjebaden!"

01-06-2018

Woensdag 23 mei meneer Barend op bezoek bij oud-werkgever Avifauna

Als tuinman heeft meneer Barend voor de tuinen van Avifauna gezorgd. Inmiddels woont hij in een verpleeghuis, maar wat was hij nieuwsgierig hoe het park er vandaag de dag bij ligt! Avifauna regelde dat het hoofd van alle tuinmannen hem tijdens zijn tocht door het park opzocht. Een geweldige dag!

3

Vrijdag 18 mei mevrouw Lambooij krijgt verrassingsbezoek van haar grote idool Marco de Hollander

Mevrouw Lambooij (84) woont in ActiVite Noorderbrink. Haar hele kamer staat vol met spulletjes van Marco de Hollander. Ze is dan ook een enorm grote fan. Vrijwilligster Bea de Bruijn diende een hartenwens in. Vrijdag was het zover en kreeg ze een verrassingsbezoek van haar grote idool, ze kon haar geluk niet op. Hij zong een stukje uit haar favoriete liedje en als klap op de vuurpijl nodigde hij haar uit voor zijn concert in Castellum.

Lees hier  het krantenartikel en bekijk het filmpje gemaakt door het AD Groene hart.

IMG_9640klein

Tijdens het bezoek nodigde Marco mevrouw uit voor zijn optreden die vrijdag in Castellum. Uiteraard gaf mevrouw daar graag gehoor aan! De vrijwilligster die erbij was, schreef: "Het mooie was: iedereen had het filmpje met Marco gezien op YouTube. Mevrouw werd herkend als een plaatselijke beroemdheid en ook al had mevrouw geen idee hoe de mensen wisten wie ze was; ze genoot ervan. We hadden prachtige plaatsen en konden alles goed overzien."

concert marco

Vrijdag 18 mei Mevrouw Bosveld op bezoek bij neef Daan

Mevrouw Bosveld wilde zo graag nog eens naar haar neef Daan. Lastig, want mevrouw zit in een rolstoel en neef Daan woont allesbehalve naast de deur. Dankzij de hartenwensactie konden we het mogelijk maken en het was een heerlijke dag. De dochter van mevrouw schreef: "Ik wil nog even laten weten dat mijn moeder mede dankzij Alice en Gert een geweldige dag heeft gehad. Het was een heel fijn en bijzonder bezoek in haar geboortestreek en bij neef Daan!"

IMG-20180521-WA0013

Woensdag 16 mei mevrouw Kolder gaat terug naar de Dappermarkt

Mevrouw Kolder kwam vorig jaar vanuit Alkmaar in ActiVite Sassenoord wonen. Dichtbij haar dochter, maar ook wel verdrietig dat ze Alkmaar moest verlaten. Aan vrijwilligster Gerja Pellegrom vertelde ze dat ze in Amsterdam geboren en getogen was en daarna naar Purmerend en later naar Alkmaar verhuisde. De gesprekken ging vaak over de Dappermarkt en het Dapperplein, waar haar familie een aardappelzaak had. Een bezoekje aan de Dappermarkt was dan ook een logische hartenwens die Gerja graag wou vervullen.

16 mei gingen de dames samen op pad. Tijd voor een bezoek aan de buurt waar haar roots liggen. Er bleek veel veranderd, de huizen waar ze gewoond had waren verdwenen en ook de aardappelzaak was weg. Maar de Dappermarkt was er nog steeds en ze genoot van het struinen langs alle kraampjes en de gesprekken met de Amsterdammers. Daarna door naar het Amstelhotel, heerlijk rijdend door de stad. Daar volgde een gastvrije rondleiding, beschikbaar gesteld door het hotel, daarna een ereplaats in de Brasserie aan het raam met uitzicht op de Amstel en een heerlijke lunch. "Een geweldige verwendag volgens mevrouw Kolder."

Bekijk hier het filmpje

MW Kolder en Gerja

Woensdag 16 mei mooie nagels voor mevrouw Cappel

Mevrouw Cappel is dol op mooie nagels en nagellak. Zelf lukt dat niet meer door een linkszijdige verlammming. Tijd voor een nagelstyliste zodat de nagels er weer piccobello uitzien. En we vermoeden dat de styliste nopg wel vakjer langs gaat komen. Het klikte gewoon goed tussen die twee.

Hartenwens 24 foto 1


Donderdag 10 mei mevrouw Verlaan bezoekt haar kleindochter in Duitsland

Mevrouw Verlaan is op leeftijd en heeft haar kleindochter Marieke al een hele tijd niet meer gezien. Marieke woont met haar gezin in Duitsland, 400 kilometer heen en 400 kilometer terug rijden. Het was haar grootste hartenwens, zeker nu Marieke ook ziek is, haar nog eens een paar dagen te bezoeken. Wijkverpleegkundige Marieke Buikema diende de wens in. Het weerzien was mooi en ontroerend. Ze hebben samen fijne dagen gehad. Marieke is op 24 juni 2018 overleden.

Mw Verlaan bij kleindochter in Duitsland

 

Vrijdag 25 april mevrouw Nieuwendijk ziet haar tweelingbroer

Mevrouw Nieuwendijk wilde zo graag nog eens naar haar tweelingbroer. Helaas verslechterde haar situatie, zodat ze niet meer vervoerd kon worden. Dus besloten we de tweelingbroer op te halen en een prachtige fotoshoot te doen. Een bijzonder moment!

IMG_9499Klein

Donderdag 24 april mevrouw Bilderbeek naar het Zwanenmeer

Afgelopen jaar is er brand geweest in het huis van mevrouw Bilderbeek. Een pittig jaar voor haar dus! Reden genoeg om een van haar grootste hartenwensen te vervullen: het Zwanenmeer nog eens zien! Op 24 april kon ze door een gift deze voorstelling meemaken. En wat heeft ze genoten! Haar begeleidster schreef: "Mevr. Bilderbeek had de volgende dag nog pijn in haar handen van het applaudisseren!"

20180424_224034

Vrijdag 20 april meneer Zuidhoek tussen de herders

Meneer Zuidhoek is gek op honden. Op herdershonden, om precies te zijn. Zijn hele leven heeft hij met deze beesten gewerkt en ze gehad. Nu hij in verpleeghuis SassemBourg woont, kan dat helaas niet meer. Dus zorgde ActiVite er samen met de Politie voor dat meneer een training van politiehonden mee kon maken. Wat een feest! Bekijk hier het filmpje!

IMG_9235 hond

Donderdag 19 april Mevrouw Verzaal straalt als een diva

Uiterlijk is voor de 89 jarige mevrouw Verzaal altijd heel belangrijk geweest. Haar grote hartenwens was dan ook een make-over, nog één keer stralen als een diva. Wil Blom  diende de wens in: "Haar hele leven heeft ze voor haar familie gezorgd, 11 kinderen en de laatste jaren voor haar man, nu is zij aan de beurt." Michelle Vos van Kapsalon Smittenaar uit Leiden verzorgde de make-over, van haren tot make up en mooie nagels! Het AD kwam langs, maakte prachtige foto's en een mooi filmpje. Bekijk hier de video.
IMG_9144klein

IMG_9216

Woensdag 11 april: Mevrouw Spekman naar de nonnen

Mevrouw Spekman wilde zo graag eens haar vriendin bezoeken, die bij de zusters in Bergen woont. Ze schrijft hier zelf over: "Mijn hartenwens ging in vervulling toen ik op bezoek kon bij mijn lieve Zuster Ancilline, met wie ik als 18 jarig meisje had gewerkt in huize Ursula in Nieuwveen. Nu zuster Ancilline op haar hoge leeftijd weer in het moederhuis in Bergen woont, is dat wel heel ver weg." Over de dag schrijft mevrouw: "Wat een bijzondere onmoeting, na zoveel jaren. En wat werd er allemaal afgekwekt, en niet te vergeten kregen we ook nog koffie met gebak. Met heel veel voldoening, een mooie herinnering en mooie foto's gingen we weer naar huis."

met de zuster 2

Zondag 8 april Mevrouw de Koster bezoekt broer in Loon op zand

Mevrouw wilde zo graag haar broer nog eens ontmoeten. Maar van Gelder diende haar wens in. En wat was ze blij: "Wat een leuke hartewens heb ik afgelopen zondag gehad. Een bezoek aan mijn lievelingsbroer en zijn vrouw in Loon op Zand. We hadden prachtig weer dus de hele dag buiten. Mijn broer was zeer vereerd dat ik hem uitgekozen had het was dan ook een zeer hartelijke ontvangst."

IMG-20180408-WA0000 klein

Vrijdag 6 april - Mijnheer Guldemond bezoekt samen met zijn neef het Spoorwegmuseum

Mijnheer Guldemond uit Alphen aan den Rijn bezocht samen met zijn neef het Spoorwegmuseum in Utrecht. Een lang gekoesterde hartenwens. "Het was indrukwekkend, nostalgisch en zeer bijzonder", zo reageerde hij.

IMGP5156

Maandag 26 maart - De dames uit verpleeghuis Sassenoord ontmoeten nog 1 maal oud-bewoner dhr. Overduin

Verpleeghuis Sassenoord is de kleinste locatie van ActiVite. De acht bewoners zijn dus ook best close met elkaar. Dhr. Overduin is vorig jaar vanuit Sassenoord verhuisd naar ActiVite Rietveld, voor mensen met dementie. Hij wilde zo graag 'zijn meisjes' weer eens zien, en ook mevrouw de Graaf miste de gezellige aanwezigheid van meneer Overduin.

Door een high tea die werd gesponsord en verzorgd door Holland Food Service hadden ze een geweldige middag. Bekijk hier het filmpje!

IMG_0085

Zondag 25 maart - Meneer Kieboom bezoekt moeder in Waalwijk

Dhr. Kieboom is al jaren mantelzorger voor zijn echtgenote. Tussendoor ging tot een jaar geleden regelmatig naar zijn 96 jarige moeder in Waalwijk. Door ziekte kan hij nu zelf niet meer zelfstandig naar zijn moeder reizen. Zijn grootste hartenwens was om samen met zijn vrouw nog een keertje op bezoek te gaan bij haar. Het was ondertussen al ruim een jaar geleden dat ze elkaar gezien hadden.

Verpleegkundige Ria Snoek komt al meer dan 10 jaar bij het echtpaar om zorg te verlenen. Eerst voor mevrouw en nu ook voor mijnheer. Zondag 25 maart was het zover. Ria nam ze allebei mee naar Waalwijk. Het werd een hele geslaagde gezellige dag. De ontmoeting deed iedereen zichtbaar goed! Ruim een maand later overleed mijnheer. Wij wensen zijn familie veel sterkte.

Moeder en zoon

Zaterdag 24 maart - Meneer de Water mag mee met een ritje op de vrachtwagen

Cock de Water woont in verpleeghuis Rietveld. Zijn hele leven heeft hij als vrachtwagenchauffeur gewerkt, wat voor sommige mensen meer als een roeping dan als een baan voelt. Zo ook mnr. de Water... Nog één keer wilde hij meemaken hoe het voelt om in een vrachtwagen te zitten.

Zaterdag 24 maart werd zijn hartenwens vervuld, dankzij de inzet van de firma W.K.Heyl uit Honselersdijk. Met een spiksplinternieuwe vrachtwagen met aanhanger haalden ze Cock en zijn broer Leen op bij Rietveld. En na een lekker rondje door de regio moest er natuurlijk een kopje koffie worden gehaald in het truckerscafe... Bekijk hier het filmpje!

bij vrachtwagen uitgeknipt

Maandag 19 maart - De tv van mevrouw Fasel wordt verplaatst

Wil Blom werkt al jaren als Hulp bij het Huishouden bij mevrouw Fasel. Zij had een simpele wens. Deze werd met behulp van Vincent van Duijn gerealiseerd. Lees hier het verslagje van Wil Blom.

HW nr 9 Verplaatsen TV