George van den Heuvel

george van den heuvel

Vrijwilliger George van den Heuvel:

"Soms willen er wel zeven mensen op een dag meefietsen!"

Half februari werd in het 10-jarig bestaan van het Ontmoetingscentrum Dementie (OCD) in Alphen aan den Rijn gevierd. Een vrijwilliger van het eerste uur is George van den Heuvel. Al bijna tien jaar is hij elke vrijdag in het OCD te vinden, tot grote vreugde van de bezoekers.

"Tien jaar terug ging ik met vervroegde VUT," vertelt George. "Van een druk leven zat ik opeens het grootste deel van de dag thuis. Mijn buurvrouw Petra, die bij ActiVite werkt, vroeg toen of ik niet als vrijwilliger aan de slag wilde. We spraken af dat ik een keertje zou komen kijken." Het bleek wat vaker te worden dan 'een keertje.' George: "Die eerste keer bleef ik meteen de hele dag, zó leuk vond ik het. En sindsdien ben ik er elke vrijdag. Als het mooi weer is ga ik fietsen met de duofiets, dat is heel populair. Op een gegeven moment moest ik zelfs kleine rondjes gaan fietsen, omdat er wel zeven mensen per dag op mijn lijstje stonden die mee wilden."

Soms doet George een boodschapje met een van de bezoekers. "Een collega van mijn vrouw had mij zien lopen met twee dames, waarvan er eentje nog behoorlijk jong was." Lachend: "Die sprak meteen mijn vrouw erop aan! Gelukkig kon die de zaak uitleggen."

"Het is heel dankbaar werk. Regelmatig willen mensen me geld geven, zo blij zijn ze met mijn hulp. Daar is natuurlijk geen sprake van. Mijn loon zit in hun dankbaarheid, de waardering die ik krijg door dit werk."

Vragen over vrijwilligerswerk?

_MG_0082k1Coördinator vrijwilligersdiensten Annemieke Kloet helpt u graag! Bel 06-27161099

Blijf op de hoogte van het vrijwilligersnieuws!

Mantelzorg naar buiten

Meld u  hier aan of lees hier de laatste versie

Dankzij vrijwilligers mogelijk gemaakt!