De Ommedijk Leiderdorp

Ommedijk

Welkom in de Ommedijk!

In de Ommedijk stimuleren wij u  om zoveel mogelijk activiteiten zelf te blijven doen. Voor de dingen die u niet meer zelf kunt, staat er 24 uur per dag een vast deskundig team klaar om u te ondersteunen. Er is veel aandacht voor beweging, zodat u uw zelfredzaamheid zo lang mogelijk kunt behouden. Als wij weten wat u belangrijk vindt, kunnen wij daar onze werkzaamheden en omgang met u op afstemmen. Daarom leggen we wat u zelf nog kunt doen en waar u ondersteuning bij nodig heeft, vast in een persoonlijk zorgleefplan.

ommedijk 2

Wat anderen zeggen over De Ommedijk

"Ik ben sinds juli 2016 voor permanent opgenomen op de somatische afdeling. Ik voelde mij direct thuis in mijn appartement. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en de geboden faciliteiten zijn uitstekend (o.a. dagelijks warm eten in het restaurant). Mijn directe familie is ook zeer tevreden over deze locatie."

"Mijn moeder woonde zelfstandig, maar door ouderdomsvergeetachtigheid begon ze zich te verwaarlozen, en was het mijn altijd vrolijke moeder niet meer. Maar sinds mijn moeder nu ongeveer 2 maanden in zorgcentrum de Ommedijk woont zien wij de vrolijkheid weer terug komen en gebruikt zij zelfs weer lippenstift, wat zij al een hele tijd niet meer gedaan had."

"Na een zoektocht langs 3 instellingen voor dementerenden kozen mijn zus en ik voor de kleinschalige zorg in de Ommedijk voor onze vader. En we hebben geen dag spijt. Hier werken mensen die snappen wat dementie inhoudt. Personeel met een hart specifiek voor deze doelgroep."

"Het ging ontzettend slecht met mijn moeder, ze was zo goed als opgegeven. Nu eet ze weer zelf, doet aan activiteiten mee: Zumba, Bingo e.d. Ze is heel erg gelukkig en blij, ze zegt nu dat ze daar nooit meer weg wil. Sinds kort kan mijn moeder ook weer een beetje lopen, iedereen is vol verbazing. Dit is echt aan al die topmedewerkers te danken, die ontzettend goed en ontzettend aardig zijn voor mijn moeder en ook voor de overige bewoners. Echt, de zorg is daar top!"


Klik op het plaatje voor de foto-impressie van de Ommedijk

Zelfstandig wonen

De Ommedijk is een modern verpleeghuis met een frisse uitstraling. In het gebouw zijn ook een apotheek, huisartsen, een kapper en een restaurant gevestigd. Dit zorgt voor levendigheid en contact met de buitenwereld. Er zijn 50 prachtige zorgappartementen, elk met een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en badkamer. Alle appartementen hebben een alarmsysteem. Via een knop in de wand of een halszender kunt u, in geval van nood, altijd in contact komen met een medewerker.

Kleinschalig wonen

In De Ommedijk zijn ook vier groepswoningen voor in totaal 28 bewoners met dementie. De bewoners met dementie wonen in vier groepswoningen op de 4e etage met eigen dakterrassen. Er is een grote huiskamer met een keuken. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Deze bewoners kunnen onder begeleiding deelnemen aan centrale activiteiten die aansluiten bij hun wensen en behoefte. In de woning worden ook diverse activiteiten georganiseerd.

Vrijheid

ActiVite streeft ernaar dat u zich thuis voelt in het verpleeghuis. U kunt uw woning in uw eigen stijl inrichten en naar wens deelnemen aan diverse activiteiten zoals handwerken, schilderen, gym of uitjes buiten de deur.

ActiVite De Ommedijk

Ommedijk 120
2353 GN Leiderdorp
Telefoon: (071) 541 22 24

Mocht uw navigatiesysteem bovenstaand adres niet kennen, kunt u 'Cor Gordijnsingel 1' invoeren.

Werken in een verpleeghuis

Benieuwd naar onze vacatures in de verpleeghuizen? Kijk dan hier.

Vrijwilliger in een verpleeghuis

Activite 3007 Voorhout low res-122Wij zoeken vrijwilligers in: