Hof van Alkemade Roelofarendsveen

Hof van Alkemade

Welkom in Hof van Alkemade!

Hof van Alkemade is een uniek kleinschalig verpleeghuis dat is gebouwd vanuit het principe "zo thuis mogelijk". U woont hier in een zorgappartement of wanneer er sprake is van dementie in één van de groepswoningen. U houdt hierbij zo lang mogelijk de regie over de inrichting van uw dagelijks leven. In de zorgappartementen woont u zelfstandig, maar wordt u, daar waar nodig, bijgestaan door verzorgenden van ActiVite.

HVA1

Wat anderen zeggen over Hof van Alkemade

"Mijn moeder heeft 6 jaar gewoond op de gesloten afdeling. Zij kwam van een verpleeghuis met 40 bewoners op 1 afdeling en kwam hier van de regen in de zonneschijn. Ze heeft een liefdevolle verzorging gehad, verzorgenden konden zich inleven, hadden empathie. Ze heeft een hele fijne tijd gehad. Ook tijdens de laatste fase zijn we heel goed opgevangen en begeleid."

"Het is hier prachtig en het is handig dat het allemaal gelijkvloers is. Wat ons hier vooral bevalt, is dat het zo ruim is opgezet. We kunnen beneden in het restaurant heerlijk eten."

"Wat ik erg fijn vind is dat het een relatief klein huis is. Er is nog echt aandacht voor de bewoners. De verzorging is prima, de verzorgsters komen vlot als ik ze nodig heb en ze hebben altijd een luisterend oor. Ik voel me hier veilig en helemaal op mijn gemak."

Klik op het plaatje voor een foto-impressie van Hof van Alkemade

Bekijk hier de video van het Hof van Alkemade

Hof van Alkemade ligt dicht bij winkels en de markt, deze vindt één keer per week voor de deur plaats. Aan de zuidkant is vanaf de etages uitzicht over het Braassemmermeer. De begane grond is gereserveerd voor een multifunctioneel zorgcentrum, met verschillende dienst- en zorgverleners. U vindt hier onder andere psychotherapie, Mensendieck, logopedie, Gezondheidscontrole, cursussen, maatschappelijk werk, jeugdgezondheidszorg, een restaurant en het Ontmoetingscentrum Dementie. Deze combinatie zorgt voor voldoende reuring in en om Hof van Alkemade.

Zorgappartementen

De 16 zorgappartementen hebben een aparte woon-, slaap en badkamer. In de woonkamer zit een keukenblok met kastjes. Alle appartementen hebben een alarmsysteem. Via een knop in de wand of een halszender kunt u, in geval van nood, altijd in contact komen met een medewerker.

Kleinschalig wonen

Aan de zuidkant zijn op de eerste en tweede etage twee groepswoningen. Een groepswoning biedt plaats aan zes bewoners met dementie. Er is ene grote huiskamer met een keuken en een balkon met overkapping. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met wastafel. Elke twee slaapkamers hebben een gedeelde badkamer.

ActiVite Hof van Alkemade

Schoolbaan 4
2371 VJ Roelofarendsveen
Telefoon: (071) 573 0230

Werken in een verpleeghuis

Benieuwd naar onze vacatures in de verpleeghuizen? Kijk dan hier.

Vrijwilliger in een verpleeghuis

Activite 3007 Voorhout low res-122Wij zoeken vrijwilligers in: