Rietveld Alphen aan den Rijn

Rietveld

Welkom in Rietveld!

In Rietveld vinden we structuur, herkenning en aandacht voor het individu erg belangrijk bij de zorg voor mensen met dementie. Daarom werkt op elke woning een vast team, dat is opgeleid om het mensen met dementie zo prettig mogelijk te maken. Samen met de bewoners wordt een dagindeling gemaakt die is afgestemd op hun gewoonten en behoeftes.

Mensen met dementie voelen zich het meest prettig in een omgeving die herkenbaar is. Ze voelen zich veilig als zij zowel spullen als personen herkennen. In Rietveld houden we daar rekening mee. Door het vaste team zien de bewoners zoveel mogelijk dezelfde gezichten, die zij herkennen als 'vertrouwd' persoon. Naast het team zijn ook familieleden en dierbaren belangrijke personen voor de bewoners. Binnen Rietveld besteden wij veel aandacht aan familieparticipatie. Samen met de familie wordt er gekeken naar wat een ieder kan betekenen voor de individuele persoon of voor de groep.

Wat anderen zeggen over Rietveld

"Toen mijn moeder door haar Alzheimer niet meer thuis kon blijven wonen is zij tot haar overlijden 1,5 jaar liefdevol verzorgd in Rietveld. Complimenten voor de artsen, verzorgenden en verpleegkundigen. Ik ben geraakt door de wijze waarop na haar overlijden door de medebewoners en het personeel afscheid van haar is genomen."

"Het is een prachtige locatie met een mooie binnentuin. De verzorgsters zijn allemaal lief en zorgzaam. Er wordt goed voor de mensen gezorgd. Iedereen heeft een eigen ruime kamer die je met persoonlijke spullen echt "eigen" kunt maken. Alles ziet er goed, gezellig, schoon, en verzorgd uit. Compliment voor ActiVite !"

"Sinds 2 maanden woont mijn moeder in het nieuwe woonservicecentrum Rietveld. Wat een prachtige omgeving voor bewoners met dementie. Hulde aan de architect. Het begint al bij de ontvangst bij de receptie, we worden altijd vriendelijk te woord gestaan en alle vragen worden duidelijk beantwoord. Het restaurant is top, goede prijs/kwaliteit verhouding. Een plek waar je gezellig met je vader of moeder kunt gaan zitten."

rietveld 2

Kleinschalig wonen in een 'dorpse' setting

Rietveld ziet er niet uit als een zorginstelling, maar heeft een ontwerp met de uitstraling van een dorp met eengezinswoningen. Rietveld is grootschalig van opzet, maar de zorg in de groepen is kleinschalig. Dat laatste is belangrijk om de bewoners zich veilig en thuis te laten voelen. Maar door de grootschaligheid zijn er faciliteiten, die kleinschalig moeilijk te exploiteren zouden zijn. In Rietveld zijn 19 groepswoningen voor acht bewoners met dementie.

ActiVite Rietveld

Zonnedauw 1
2408 LV Alphen a/d Rijn
(0172) 760 030

Niet alle navigatiesystemen kennen de Zonnedauw in Alphen aan den Rijn, u kunt dan beter de Amerikalaan aangeven of bekijk hier de routebeschrijving.

Werken in een verpleeghuis

Benieuwd naar onze vacatures in de verpleeghuizen? Kijk dan hier.

Vrijwilliger in een verpleeghuis

Activite 3007 Voorhout low res-122Wij zoeken vrijwilligers in: