“Ik ben een soort matchmaker”

20 juni 2022

Het is geen geheim dat het personeelstekort in de zorg groot is. Een van de grote uitdagingen is dan ook het vinden en houden van medewerkers om aan de stijgende zorgvraag te kunnen voldoen. Een goede recruiter is dan onmisbaar.

“Als recruiter reageer ik op mensen die informatie willen over ActiVite, bij ons solliciteren of via social media laten weten dat ze in de organisatie geïnteresseerd zijn,” vertelt Recruiter Ageeth. “Dat betekent heel veel bellen en koffiedrinken en als spin in het web door de organisatie bewegen om te kijken wat er mogelijk en nodig is. Ik heb altijd telefonisch contact, waar mogelijk nodig ik kandidaten ook altijd persoonlijk uit.”

Date met Ageeth

Om te voorkomen dat geïnteresseerden niet afhaken als ze niet direct een passende functie bij ActiVite vinden, werd in 2021 de ‘Date met Ageeth’ gelanceerd. Op een laagdrempelige manier komen mensen zo met de organisatie in contact, zonder dat er direct een sollicitatiebrief aan gekoppeld is. “Soms heb ik zo wel vijf gesprekken op een dag. Mijn ervaring is dat mensen zich nog vooral aan het oriënteren zijn op het moment dat ik contact met ze heb. Ik nodig ze dan uit en bespreek met hen hun wensen en hun cv, met in mijn achterhoofd natuurlijk wat wij nodig hebben aan personeel.”

Inspiratie

Met zo’n breed scala aan functies en opleidingsmogelijkheden binnen ActiVite, brengt de recruiter sollicitanten vaak op ideeën waar zij zelf nog niet aan gedacht hadden. “Ik ben een soort matchmaker, niet in de liefde maar op werkgebied. Op het moment dat een kandidaat iets over zichzelf vertelt, gaan bij mij de raderen al draaien en bedenk ik wat zou passen. Daarna nodig ik mensen vaak uit om mee te lopen. Bijna allemaal komen ze daarna voor de organisatie werken.”

Waardering

En hoe is de ‘match’ tussen ActiVite en Ageeth? “Ik kan heel erg mezelf zijn bij ActiVite, door het vertrouwen wat de organisatie in mij heeft. Ik heb het gevoel dat het gewaardeerd wordt wat ik doe, niet alleen door mijn eigen team, maar ook door sollicitanten. Als ik de sollicitanten het gevoel heb kunnen geven dat ze belangrijk zijn en waardevol voor ons, ben ik blij. Als ze naar huis gaan met de gedachte dat we moeite voor ze willen doen, ongeacht de uitkomst, vind ik dat fantastisch. Heerlijk dat ik in die rol mag kruipen en dat voor iemand mag betekenen. Mensen weten vaak niet wat er allemaal mogelijk is bij ActiVite.”

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15