Kosten personenalarmering

De kosten van personenalarmering met professionele hulp worden opgesplitst in verschillende delen. Aan ActiVite betaal je alleen de kosten van het zorgabonnement. Tip: informeer bij de zorgverzekeraar of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

Vragen
Heb je vragen over de kosten van personenalarmering?

Kosten

Om personenalarmering goed te laten werken, heb je met verschillende partijen te maken. Enerzijds met FocusCura, die het technische aspect van de service op zich neemt. Aan hen betaal je € 20,90 of € 24,95, afhankelijk van het gekozen cAlarm ) per maand voor de huur van de techniek en eenmalig € 86,90 voor de installatie. Wanneer je kiest voor sociale opvolging (iemand uit jouw eigen kring wordt gebeld wanneer je alarm slaat) zijn dit de enige kosten voor jou.

Wanneer je kiest voor personenalarmering met professionele hulp van ActiVite, komt één van onze medewerkers bij je thuis als je alarm slaat. Voor deze dienst rekenen wij € 10,- per maand. Daarnaast betaal je aan ActiVite eenmalig € 38,50 administratiekosten. Leden van ActiVite Ledenorganisatie ontvangen elke maand € 1,50 korting per maand op het abonnement!

Aanmelden

Het eerste wat je moet regelen, is de technische installatie van FocusCura. Of je nu kiest voor personenalarmering met sociale of professionele opvolging, je moet je hier altijd eerst inschrijven.

Wanneer je kiest voor professionele opvolging via ActiVite, schrijf je je vervolgens óók in bij ActiVite met behulp van onderstaand formulier.

Personenalarmering met professionele hulp

  • Het is voor ons belangrijk een contactpersoon te kunnen benaderen in geval van nood.
  • Liefst mobiel
  • Op wiens naam staat deze rekening?
    FocusCura zorgt voor de technische randvoorwaarden van de alarmopvolging.