Koen, teammanager in de thuiszorg

“Ik ben zelf hét voorbeeld dat ActiVite medewerkers kansen biedt”

“Ik hou heel erg van mensen. Prachtig vind ik het als ik mensen in een kwetsbare situatie kan helpen. Als een cliënt zijn of haar kwaliteit van leven kan behouden, ondanks een ziekte of handicap, daar word ik echt blij van. Mijn achtergrond ligt in de horeca; een plek waar je als geen ander leert om het mensen naar de zin te maken. Nu ik in de zorg werk, merk ik dat ik die kwaliteit ook hier in praktijk kan brengen. Ik vind het fijn als ik ervoor kan zorgen dat cliënten, en collega’s, happy zijn.

Contact
Vraag aan onze recruiters?

“Ik ben zelf hét voorbeeld

dat ActiVite medewerkers kansen biedt”

Koen, teammanager in de thuiszorg

Als manager in de zorg is het niet per se nodig om een zorgachtergrond te hebben. Ik ben vooral bezig met het aansturen van het team: personele bezetting, werving, productiviteit, team-overleggen, functioneringsgesprekken, etc. Mijn karakter heb ik mee: je moet het grote plaatje kunnen zien en ook een beetje positief zijn ingesteld. Ik richt me op de mogelijkheden die er zijn, en gelukkig zijn die er in de zorg volop. Een goede manager houdt aan de ene kant de lijn strak voor ogen, en durft er aan de andere kant vanaf te wijken als dat nodig is. Dat is soms spannend; wat je doet heeft effect op het hele team.

Als teammanager ben ik verantwoordelijk voor wat er in de wijk gebeurt. Daarbij lopen de dingen over het algemeen volgens het protocol. Maar, als er iets mis is, als een cliënt bijvoorbeeld de deur niet open doet, bellen mijn medewerkers me op en denk ik mee over een passende oplossing.

ActiVite vind ik een heel vooruitstrevende organisatie: wij willen de zorg altijd verbeteren en doen dat onder andere door medewerkers constant bij te scholen en te stimuleren om door te groeien. Ik ben zelf hét voorbeeld dat ActiVite medewerkers kansen biedt: ik kwam hier binnen als planner en ben doorgegroeid tot manager. In de 15 jaar dat ik nu voor de organisatie werk, heeft het me veel gebracht.”