Marieke, verpleegkundige in het specialistenteam

“Op m’n 17de begonnen en ik zou
nu niet anders meer willen!”

Marieke is verpleegkundige in het specialistenteam van ActiVite. “Het begon als bijbaantje naast m’n opleiding, gewoon een paar uur per week op mijn fiets door de dorpen in de buurt. Tegen mijn zin in had mijn moeder dit baantje geregeld, daar hebben we toen best woorden over gehad. Veertien jaar later werk ik er nog steeds. Achteraf gezien toch een goede actie van mijn moeder, haha. Geen dag in de zorg is hetzelfde en het werk is prima te combineren met mijn gezin. Bij ActiVite heb ik echt mijn roeping gevonden, nu zou ik niet anders meer willen!”

Contact
Vragen aan recruiter Ageeth?

“Het werk is prima te combineren

met mijn gezin.”

Marieke, verpleegkundige in het specialisteteam

Marieke: “Voordat ik het specialistenteam kwam versterken, werkte ik in de wijk als verpleegkundige. Ik werk alweer ruim een jaar voor het specialistenteam, het team dat medische specialistische verpleging bij mensen thuis biedt. De verpleegkundigen in de wijk kunnen veel (medische) handelingen verrichten, maar soms is de benodigde zorg zo specialistisch dat ons team ingeschakeld wordt. Het heeft ook te maken met bevoegdheden… wat een verpleegkundige wel en niet mag doen. Vanuit ons team scholen wij ook collega’s en dat is iets waarvan ik geniet!”

Marieke vervolgt: “Vroeger lagen mensen zes of zeven weken met antibiotica in het ziekenhuis. Dat ze tegenwoordig na een kort verblijf naar  huis kunnen komen, vind ik de mooiste kant van mijn beroep. Doordat wij deze zorg op ons nemen, kunnen mensen thuis verder herstellen, met hun naasten om hun heen en binnen een vertrouwde omgeving. Dat ik daar deel van uit mag maken, vind ik erg leuk, dat geeft mijn werk veel voldoening.”

“De zorg is een branche waar je veel genoegdoening uit je werk kunt halen. Eigenlijk is het meer dan een baan als je ziet welk verschil je maakt in iemands leven. Helaas is er landelijk een probleem om aan voldoende mensen te komen en aan de rijzende vraag van zorg te voldoen. Mocht je er over denken om in de zorg te gaan werken, doen! Via ActiVite zijn verschillende opleidingen beschikbaar om je klaar te stomen voor het vak. Zelf heb ik de opleiding mbo verpleegkundige niveau 4 afgerond en volgend jaar mag ik via ActiVite de opleiding hbo-v doen. Die opleiding heb ik ook nodig, want met hbo-v mag je indiceren – bepalen wat de cliënt nodig heeft, op basis van zijn individuele situatie – en met mbo-v niveau 4 niet.”

“Naast je opleiding, is hoe je in elkaar zit ook belangrijk in dit vak. Ben je iemand die ondernemend is, meerdere ballen tegelijk in de lucht kan houden, liefdevol is en uiteraard geeft om een ander, dan ben je binnen de zorg op je plek. Er zijn veel verschillende banen in de zorg, dat je te allen tijde je hart kunt volgen. De thuiszorg is echt veel dynamischer dan je misschien denkt. Nu komt een vriendin van mij bij ons werken. Ik vertelde haar wat ik allemaal doe op een dag en hoe makkelijk de baan met kinderen te combineren is;  zo ik draai bijvoorbeeld geen nachtdiensten zoals dat wel in het ziekenhuis gebeurt. Ik zei tegen haar: ’schrijf gewoon een brief!’ en ze werd aangenomen. Lijkt de thuiszorg je iets?  Neem contact op en wie weet zijn we binnenkort collega’s!”