Actief in innovatie
Zorg leveren die bij je past. Dat is waar we voor staan. Daarbij kijken we voortdurend actief naar nieuwe mogelijkheden. En we hebben het lef om daarmee te experimenteren. Dat is nodig om ook in de toekomst de best passende zorg te kunnen blijven bieden.
E-health
E-health staat voor het gebruik van informatie- en communicatietechnologie in de zorg. Deze technologieën ontwikkelen zich snel en dat biedt steeds weer nieuwe mogelijkheden om de zorg en de gezondheid van onze cliënten te ondersteunen of te verbeteren. E-health draagt bij aan betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg en leidt tot meer eigen regie voor cliënten.
Voorbeelden van E-health zijn:
Medicijndispensers zoals de Medido bieden automatisch een zakje pillen aan: op de juiste momenten, in de goede samenstelling en dosering. Hierdoor hebben cliënten minder bezoeken door van onze thuiszorgmedewerkers nodig en hebben zij meer vrijheid en eigen regie.
Elektronische Toedieningsregistratie (eTDR) is een module die de kans op medicatiefouten vermindert. Want met eTDR hebben onze zorgmedewerkers altijd een actueel overzicht van medicatie bij de hand. Ook kunnen zij digitaal een dubbele controle laten uitvoeren. Hiermee voorkomen we dat een cliënt een verkeerde pil of dosering krijgt. Want een papieren lijst veroudert al snel.
De kwaliteit van de wondzorg staat binnen ActiVite op een hoog niveau. De wond app Insight helpt daarbij. Hiermee kunnen we een wond op afstand beoordelen en monitoren.
Wij hebben onderzocht hoe zorgorganisaties slim incontentiemateriaal kunnen implementeren en wat daarbij komt kijken. Met slim incontinentiemateriaal kunnen zorgmedewerkers de mate van verzadiging van incontinentiemateriaal op afstand monitoren. Hierdoor kunnen zij beter inschatten wanneer een cliënt een verschoning nodig heeft. Meer info over dit onderzoek vindt u hier.
Digitale zorg
Bij digitale zorg krijgen cliënten op een afgesproken moment zorg via beeldbellen. Deze zogeheten beeldzorg zetten we vaak in als combi-zorg: ’s ochtends komt er bijvoorbeeld een thuiszorgmedewerker langs en ’s avonds krijgt de cliënt hulp via beeldbellen. Omdat de collega die beeldzorg doet geen reistijd heeft, is er vaak meer tijd voor een praatje. Dat vinden veel cliënten én collega’s prettig. Cliënten hoeven ook niet thuis te zijn voor digitale zorg. Ook dat wordt als een groot voordeel ervaren.
Wetenschappelijk onderzoek
ActiVite gelooft in het belang van goed onderzoek binnen de zorg. Daarom hebben we ActiVind, onze Wetenschappelijke onderzoekscommissie (WOC) ingesteld. De WOC adviseert de Raad van Bestuur. Het hebben van een WOC is een vereiste voor het lidmaatschap van het Universitair netwerk Zuid-Holland (UNC-ZH).
Het doel van ActiVind is om (deelname aan) wetenschappelijk onderzoek, kennisontwikkeling en kennisbenutting te bevorderen binnen ActiVite. ActiVind wil via wetenschappelijk onderzoek de ouderenzorg in verpleeg- en verzorgingshuizen verbeteren. De onderzoeken worden uitgevoerd in samenwerking met het LUMC en andere ouderenzorginstellingen in Zuid-Holland. Ook dat doen we samen!