Personenalarmering bestaat uit verschillende delen: het alarmapparaat, het zorgabonnement en de toegang tot uw huis. We leggen hieronder uit hoe u dat het makkelijkste regelt.
Het startpunt: uw zorgverzekeraar
Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen of u in aanmerking komt voor een vergoeding voor het alarmapparaat. Bijvoorbeeld als u een medische reden hebt om personenalarmering te gebruiken. Neem dus allereerst contact op met uw zorgverzekeraar. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt.
Vraag het alarmapparaat aan
Het alarmapparaat bestaat uit een basisstation en een draadloze zender met een alarmknop. Deze draagt u om uw pols of hals. Dit apparaat kunt u aanvragen bij FocusCura of via uw zorgverzekeraar.
Kies wie u komt helpen
Vervolgens bepaalt u door wie u na een alarmering geholpen wilt worden. Dat kan iemand uit uw eigen omgeving zijn. Deze zogeheten sociale alarmopvolging is kosteloos, maar ook onzeker. Wilt u de zekerheid van snelle en professionele hulp, ook ’s nachts? Kies dan voor een abonnement voor professionele alarmopvolging door ActiVite. Krijgt u op dit moment thuiszorg via een andere organisatie dan ActiVite? Dan verzorgen zij ook de opvolging bij uw personenalarmering. Vraag dan bij die organisatie het abonnement aan.
Toegang tot uw woning
Het is natuurlijk belangrijk dat in geval van nood altijd iemand in uw huis kan komen. Dat kan via een digitale sleutelkluis of digitaal slot. Dit is een veilige, elektronische deuropener die van buitenaf niet zichtbaar is. Dit is de cKey Door van FocusCura. De cKey Door kost €15,05 per maand. Daarnaast betaalt u eenmalig € 75,20 voor de installatie.