Thuisbegeleiding
Soms lukt het (tijdelijk) niet goed om grip te hebben op uw leven. Bijvoorbeeld omdat u ziek bent of omdat u kampt met psychische problemen of een verslaving. Uw eigen, vaste thuisbegeleider helpt u om uw dagelijks leven (weer) op de rails te krijgen.
Individuele thuisbegeleiding
Individuele thuisbegeleiding is er voor u als u de grip op het dagelijks leven kwijt bent of dreigen te verliezen. Of voor mensen met een ziekte die moeite hebben om zich te redden binnen onze samenleving. De thuisbegeleider komt wekelijks bij u thuis. Hij of zij helpt u onder andere bij het op orde krijgen en houden van uw financiële administratie en het goed organiseren van uw huishouden. Ook ondersteunen zij u als u na een moeilijke tijd de draad weer op gaat oppakken
Thuisbegeleiding bij dementie
Dementie heeft vaak grote impact, zowel op de persoon met dementie als op zijn of haar partner, naasten en mantelzorger(s). Soms kan thuisbegeleiding nodig zijn om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. De thuisbegeleider helpt u onder andere bij het aanbrengen van structuur in uw dag en het leren omgaan met de gevolgen van dementie. Ook ondersteunen zij uw mantelzorger(s).
Thuisbegeleiding voor gezinnen
Deze vorm van thuisbegeleiding biedt tijdelijk ondersteuning aan ouders met kinderen tussen de 0 en 18 jaar. We helpen u om de structuur en regelmaat te laten terugkeren zodat de situatie thuis kan herstellen. Dat kan gaan om hulp bij het op orde krijgen en houden van uw financiële administratie, hulp bij de opvoeding of bij de communicatie binnen uw gezin. Ook ondersteunen zij u als u na een echtscheiding de draad weer op gaat oppakken.
Aanvragen van thuisbegeleiding
Individuele thuisbegeleiding kunt u aanvragen bij het servicepunt van uw eigen gemeente. Ook thuisbegeleiding bij dementie loopt via het servicepunt van uw gemeente. Heeft u een Wlz-indicatie? Dan helpt uw casemanager dementie of de wijkverpleegkundige van ActiVite u bij de aanvraag. Onze thuisbegeleiding voor gezinnen wordt voor u aangevraagd door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het Jeugd en Gezinsteam (JGT), de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) of de GGD .