Vrijwilligerswerk

Maak het verschil als vrijwilliger

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor de ander, maar ook voor jezelf. Bij ActiVite zijn meer dan 500 vrijwilligers actief. En vrijwel allemaal vertellen ze hoeveel het vrijwilligerswerk hen zelf ook brengt: een gevoel van voldoening en waardevolle contacten.

Contact
Coördinator Vrijwilligersdiensten Annemieke beantwoordt je vragen graag!

Natuurlijk wordt u ook vrijwilliger om iets goeds te doen voor een ander. Omdat u uit ervaring weet hoe veel vreugde dit brengt bij de bewoners van het verpleeghuis of de deelnemers van het Ontmoetingscentrum. Of omdat u graag een glimlach tovert op het gezicht van iemand anders. Wat uw motivatie ook is: uw hulp is zeer welkom!

Leefplezier

Onze cliënten een fijne dag bezorgen, daar gaat het ons om bij ActiVite. Hun leefplezier is het uitgangspunt van onze zorg, en ook de reden dat we vrijwilligers inzetten. Vrijwilligers hebben de tijd en aandacht die onze bewoners en deelnemers zo goed doet. Door een persoonlijk moment van aandacht, een luisterend oor, een maatje om mee op pad te gaan, maken de vrijwilligers een groot verschil.

In de groepswoningen organiseren we verschillende activiteiten voor de bewoners, variërend van met elkaar bewegen, tot een fotoboek kijken of een spel doen. Hierbij sluiten we aan bij de wensen en mogelijkheden van de bewoners. Je bouwt echt iets op met de bewoners, die vanwege de zorg die zij geestelijk nodig hebben, niet meer zelfstandig wonen.

Maatwerk voor u

We kunnen uw hulp goed gebruiken en maken graag gebruik van uw talent. Waar en hoe u zich inzet, is helemaal aan u. Wilt u bijdragen in een van onze acht verpleeghuizen of liever in een Ontmoetingscentrum? Heeft u affiniteit met mensen met dementie of niet? Wilt u een-op-een een cliënt ondersteunen, of liever in een groep? Vindt u het fijn om iets met uw eigen interesse doen, zoals met muziek, creativiteit of bewegen? Wilt u zich voor langere periode verbinden of op projectbasis actief zijn? Samen bepalen we hoe uw inzet eruit ziet. Al vanaf twee uur per week kunt u het verschil maken voor onze bewoners!

Ervaringen
Met veel bewoners heb ik een goede band. Als mensen zeggen dat ze het leuk vinden dat ik er ben, is mijn dag goed. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening en het ontlast zorgmedewerkers een beetje.
Vrijwilliger Hanny

Vrijwillig, niet vrijblijvend

Voor uw inzet bij ActiVite krijgt u niet betaald. Hoewel we u graag laten zien hoe blij we met u zijn, is dat niet op een financiële manier. Uw inzet voor onze cliënten is dus vrijwillig. Toch is het niet vrijblijvend: we maken afspraken en rekenen dan ook op uw aanwezigheid. Daarom krijgt u een vrijwilligersovereenkomst, waarin we onze rechten en plichten naar elkaar toe beschrijven. Daarnaast helpen we u goed op weg: voordat u als vrijwilliger begint, krijgt u een korte introductiecursus. Ook tijdens de periode dat u bij ons vrijwilliger bent, organiseren we regelmatig scholing en begeleiding.

Ontdek wat bij u past!
Vrijwilligersvacatures
Bekijk welke hulp we op het moment nodig hebben en hoe u het verschil kunt maken!