Wonen met zorg

Wij geloven dat mensen het gelukkigst zijn als ze zoveel als mogelijk hun eigen leven kunnen blijven leven. Natuurlijk heeft wonen in een verpleeghuis daar invloed op, maar wat ons betreft zo weinig mogelijk. ActiVite gelooft in persoonlijke zorg, waarbij de kwaliteit van leven (en sterven) van de cliënt centraal staat.

Wilt u bij ons komen wonen?
Bel of mail met onze zorgbemiddeling

Zorgappartementen

Aangenaam wonen in uw eigen appartement met de lichamelijke zorg die u nodig heeft

Kleinschalig wonen

Huiselijke groepswoningen voor mensen met dementie waarbij u uw eigen appartement heeft

Tijdelijk te gast

Tijdelijk verblijf om in alle rust aan te sterken of om uw mantelzorgers te ontzien

Bekijk al onze verpleeghuizen

Een veilige plek

Onze verpleeghuizen zijn een veilige en comfortabele plek voor u wanneer u niet meer volledig zelfstandig kunt wonen, omdat u lichamelijk of geestelijk achteruit gaat. Als u in een van onze verpleeghuizen komt wonen, blijft u zoveel mogelijk zelf of met de hulp van uw familie doen. Bij alles wat niet meer lukt, ondersteunen we u graag. Zo helpen de collega’s van verzorging en verpleging u met de dagelijkse zorg en maken onze huiskamermedewerkers en activiteitenbegeleiders het gezellig op de locatie. Bij alles wat we doen staat u centraal. U bepaalt hoe u uw leven wilt inrichten, ook als u in een verpleeghuis woont.

Medische zorg

Als u bij ActiVite komt wonen staat er, naast onze verpleegkundigen en verzorgenden, een uitgebreid team van betrokken zorgexperts voor u klaar. Dit noemen we de behandeldienst. Met elkaar zorgen zij ervoor dat u de zorg krijgt die bij u past. We vinden het belangrijk dat u vertrouwen in ons team heeft, dat u het gevoel heeft dat u in goede handen bent en dat u weet waar u terecht kunt met uw vragen. Binnen de behandeldienst zijn de verpleegkundig specialist, arts en specialist ouderengeneeskunde verantwoordelijk voor uw medische behandeling. Die behandeling bespreken zij met u en/of met uw familie op de dag dat u bij ons komt wonen. Vervolgens maken zij daar een plan voor. Als dat nodig is, schakelen zij andere experts uit de behandeldienst voor u in. Verandert er iets in uw situatie? Dan passen zij het plan daarop aan. Dit gebeurt in overleg met u en/of uw familie. Ook kunnen zij u eventueel doorverwijzen naar het ziekenhuis. Zo krijgt u de zorg en behandeling die bij u past.

Aanmelden voor een verpleeghuis

Wanneer u in een zorgappartement of groepswoning van ActiVite wilt wonen, heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) De indicatie geeft aan op welke zorg u recht heeft. U kunt zich aanmelden voor een van onze verpleeghuizen door contact op te nemen met de zorgbemiddelaars van ActiVite via telefoonnummer (071) 516 14 15. Zij kunnen u informeren met welke indicatie u in aanmerking komt voor plek in één van onze verpleeghuizen. Zodra er een plek voor u vrijkomt, nemen wij contact met u op. Tot die tijd kunt u op basis van uw indicatie gebruikmaken van thuiszorg van ActiVite (overbruggingszorg) of een Volledig Pakket Thuis.

Kosten verpleeghuis

Voor het wonen in een verpleeghuis betaalt u een eigen bijdrage. Die is afhankelijk van uw inkomen en vermogen, en dus voor iedereen anders. De eigen bijdrage wordt berekend en geïnd door het CAK. Wanneer u een inschatting wilt maken hoe hoog deze eigen bijdrage voor u zal zijn, kunt u dat hier berekenen.