Het Ontmoetingscentrum

Betekenisvolle dagbesteding en activiteiten

Het Ontmoetingscentrum is er voor u als u geheugenproblemen of lichamelijke beperkingen heeft. Hier kunt u dingen doen die u nog wel kunt en waar u plezier aan beleeft. Daarnaast bieden we ook uw mantelzorger of naaste de nodige ondersteuning.

Contact
Heeft u een vraag over een Ontmoetingscentrum van ActiVite?

Bij ons kunt u zichzelf zijn

Het Ontmoetingscentrum (OC) is een plek voor dagbesteding waar u helemaal zichzelf kunt zijn. Gedurende de dag kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk daarbij aan samen bewegen, eten of wandelen en creatieve activiteiten. Het OC kent geen vast programma, we laten de dag komen zoals het gaat. Deelnemers ‘bepalen’, de begeleiders improviseren en bewegen mee op de energie van het moment, van de mensen en van de groep. Wilt u tussendoor gewoon even lekker een dutje doen? Dan kan dat ook.

Voor deelnemers én mantelzorgers

In de OC’s van ActiVite is iedereen welkom. Sommige mensen zijn op zoek naar structuur voor de dag en naar aanspraak, andere mensen hebben geheugenproblemen. Iedereen vindt in het OC een fijne, energieke omgeving waar veel dynamiek is, waar veel gelachen wordt en waar volop beleving is.

Naaste mantelzorgers zijn altijd welkom om aan te schuiven. We organiseren ook specifieke activiteiten voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld gespreksgroepen om ervaringen te kunnen delen met lotgenoten, lezingen, uitjes of praktische hulp bij de ondersteuning van uw partner of familielid.

Aanmelden

U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij het OC van uw keuze.

Kosten

De kosten voor deelname aan het OC worden -afhankelijk van uw situatie- betaald door uw gemeente (via de Wmo) of door het Rijk (via de Wlz). In beide gevallen betaalt u een eigen bijdrage. Die bijdrage wordt vastgesteld en betaald aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u uitrekenen hoe hoog de eigen bijdrage in uw situatie zal worden.

Ervaring Ontmoetingcentrum Roelofarendsveen
Bij thuiskomst leek mijn man altijd helderder dan voor hij ging. Zelf heb ik veel steun ontvangen in de gespreksgroep voor mantelzorgers, fijn om ervaringen te kunnen delen met lotgenoten.
Mantelzorger van een deelnemer

Ook voor mantelzorgers

Als naaste mantelzorger bent u altijd welkom om aan te schuiven. We organiseren ook specifieke activiteiten voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld gespreksgroepen om ervaringen te kunnen delen met lotgenoten, lezingen, uitjes of praktische hulp bij de ondersteuning van uw partner of familielid.

“Ik draag echt iets bij!”
Vrijwilliger in het Ontmoetingscentrum
Waardevolle ontmoetingen… ook voor u als vrijwilliger! Het is bijzonder om deel uit te maken van deze veilige haven voor mensen met dementie.