Het Ontmoetingscentrum

Betekenisvolle ontmoetingen en activiteiten

Het Ontmoetingscentrum is er voor u als u geheugenproblemen of lichamelijke beperkingen heeft. We ondersteunen u en uw mantelzorger of naaste graag bij het omgaan met uw beperkingen. Daarnaast willen we vooral samen dingen doen die u nog wel kunt en waar u plezier aan beleeft.

Contact
Heeft u een vraag over een Ontmoetingscentrum van ActiVite?

Bij ons kunt u zichzelf zijn

Het Ontmoetingscentrum is een plek waar u zichzelf kunt zijn. Gedurende de dag kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk daarbij aan samen bewegen, eten of wandelen. Daarnaast doen we vaak creatieve activiteiten en geheugentraining. Uitgangspunt is dat we het activiteitenprogramma zo veel mogelijk aanpassen aan uw voorkeuren, behoeften en mogelijkheden.

Ervaring Ontmoetingcentrum Roelofarendsveen
Bij thuiskomst leek mijn man altijd helderder dan voor hij ging. Zelf heb ik veel steun ontvangen in de gespreksgroep voor mantelzorgers, fijn om ervaringen te kunnen delen met lotgenoten.
Mantelzorger van een deelnemer

Voor wie?

In de regio heeft ActiVite verschillende Ontmoetingscentra. Sommige richten zich vooral op deelnemers die op zoek zijn naar structuur voor de dag en aanspraak, andere hebben de focus op mensen met geheugenproblemen. Hieronder op de kaart of op de pagina contact kunt u zien waar de Ontmoetingscentra van ActiVite zich bevinden en of zij zich richten op mensen met dementie (OCD) of niet (OC).

Ook voor mantelzorgers

Als naaste mantelzorger bent u altijd welkom om aan te schuiven. We organiseren ook specifieke activiteiten voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld gespreksgroepen om ervaringen te kunnen delen met lotgenoten, lezingen, uitjes of praktische hulp bij de ondersteuning van uw partner of familielid.

“Ik draag echt iets bij!”
Vrijwilliger in het Ontmoetingscentrum
Waardevolle ontmoetingen… ook voor u als vrijwilliger! Het is bijzonder om deel uit te maken van deze veilige haven voor mensen met dementie.

Kosten

De kosten voor uw deelname aan het Ontmoetingscentrum worden -afhankelijk van uw situatie- betaald door uw gemeente (via de Wmo) of door het Rijk (via de Wlz). In beide gevallen betaalt u een eigen bijdrage. Die bijdrage wordt vastgesteld en betaald aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u uitrekenen hoe hoog de eigen bijdrage in uw situatie zal worden.

Aanmelden

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden bij één van onze Ontmoetingscentra? Neem contact op met het Ontmoetingscentrum in uw regio of bel ActiVite op (071) 516 14 15.