Hulp bij het Huishouden

Zelfstandig thuis met hulp

Wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen? Maar lukt dat door ouderdom, ziekte of gebrek niet meer? Dan zijn wij er voor u. ActiVite ondersteunt thuis en levert Hulp bij het Huishouden op maat. Onze hulp is vertrouwd en dichtbij. Door een team van vaste professionele medewerkers bent u verzekerd van een schoon en leefbaar huis en persoonlijke aandacht.

Contact
Heeft u vragen over Hulp bij het Huishouden?

Onze werkwijze

  • Wilt u Hulp bij het Huishouden van ActiVite aanvragen? Hiervoor heeft u een indicatie van uw gemeente nodig. Op de website van uw gemeente staat beschreven hoe u die kunt aanvragen. Heeft u hulp nodig om een indicatie aan te vragen? Bel ons gerust, dan helpen wij u verder.
  • Zodra u een Wmo-indicatie heeft stuurt de gemeente ons een beschikking, hiervoor hoeft u niets te doen. Wij nemen contact met u op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.
  • Samen met de intaker van ActiVite stellen we een ondersteuningsplan samen. Dat doen we aan de hand van de beschikking, uw wensen en woonsituatie. Het ondersteuningsplan wordt in de cliëntenmap bij u thuis bewaard, en is altijd inzichtelijk voor u en uw contactpersonen.
Veelgestelde vragen over Hulp bij het Huishouden
Kan iemand anders Hulp bij het Huishouden voor mij aanvragen?
Ja, de aanvraag is wel persoonsgebonden.
Krijg ik altijd dezelfde medewerker?
Dat is ons streven. Bij vakantie, verzuim, arbeidsmarktkrapte en onvoorziene situaties proberen we een invalkracht te regelen.
Krijg ik wekelijks hulp?
Dat hangt af van uw indicatie.
Kan ik afwijken van een vaste dag?
U kunt in overleg met uw hulp een andere dag of ander tijdstip afspreken.
Betaal ik nog iets?
U betaalt een maandelijkse eigen bijdrage. Uw gemeente stelt de hoogte hiervan vast en het Centraal Administratie Kantoor (CAK) stuurt u een factuur.