ReBOZ

Verzorging en verpleging thuis

ActiVite werkt met vijf VVT organisaties in de regio samen voor de acute en onplanbare (nacht)zorg onder de naam ReBOZ. ReBOZ staat voor Regionale Beschikbaarheid Onplanbare Zorg. ReBOZ biedt zorg in de regio Zuid-Holland-Noord aan cliënten die acuut hulp nodig hebben, bijvoorbeeld na een val.

Contact
U kunt thuiszorg zelf bij ons aanvragen.

Waarom ReBOZ?

Verschillende zorgorganisaties uit de regio Zuid-Holland-Noord hebben besloten de krachten te bundelen onder de naam ReBOZ. Met ReBOZ werken we aan een gezamenlijke visie op de ongeplande acute (nacht)zorg. We bieden verantwoorde zorg in de nacht met handelingen die niet kunnen wachten. Zoals bijvoorbeeld hulp na een val, katheterproblemen, acute wondzorg of medicatietoediening bij terminale cliënten.

Hoe werkt ReBOZ?

Wanneer iemand acute hulp nodig heeft, alarmeert hij op de gebruikelijke manier. Er komt dan snel hulp. Na het acute moment draagt de ReBOZ-medewerker de zorg indien nodig over aan het bestaande wijkteam.

Alarmeringszorg

Misschien heeft u (nog) geen nachtzorg nodig, maar wilt u wel verzekerd zijn van zorg als er iets gebeurt. Bijvoorbeeld als u bang bent om te vallen als u ’s nachts naar het toilet gaat. In deze gevallen kan een alarmeringsapparaat met professionele alarmopvolging een oplossing voor u zijn. Professionele alarmopvolging is alleen beschikbaar voor mensen die al thuiszorg van ActiVite krijgen.

De mensen achter ReBOZ

Een team met medewerkers van ActiVite, DSV Verzorgd LevenLibertasMarente en WIJdezorg gaat aan de slag onder de naam ReBOZ. Andere VVT-aanbieders uit de regio Zuid-Holland-Noord kunnen deze dienstverlening afnemen van ReBOZ. Door op deze manier samen te werken bij onplanbare zorg, zetten de organisaties medewerkers efficiënter in.