Kwaliteit van onze zorg

Zorg leveren die bij je past is ook: kwalitatief goede zorg leveren. Daar doen we iedere dag ons best voor. We houden op veel manieren de kwaliteit van onze zorg in de gaten. We zetten graag een extra stap om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen. Door te meten, te vragen, te luisteren en: te verbeteren. 

Certificering

Sinds 2007 was ActiVite HKZ-gecertificeerd. Het HKZ keurmerk geeft aan dat ActiVite gestructureerd en systematisch werkt aan kwaliteit en veiligheid van zorg. In 2024 gingen we voor het eerst voor ISO 9001 certificering en we hebben die ook gekregen. ISO 9001 is dé norm voor kwaliteitsmanagement, ook buiten de zorg. Deze certificering past beter bij onze organisatie. 

Kwaliteitsverslag verpleeghuiszorg

Al onze verpleeghuislocaties hebben een eigen kwaliteitsjaarplan. We vinden het belangrijk om open te zijn over onze zorg en het onderliggende beleid. Daarom schrijven we jaarlijks een kwaliteitsverslag waarin de belangrijkste ontwikkelingen van dat jaar zijn opgenomen.

Lees hier het Kwaliteitsverslag Verpleeghuiszorg 2023

Generiek kompas

Wij voldoen aan de eisen die gesteld worden in het Generiek kompas ‘Samen werken aan kwaliteit van bestaan’. Dit kompas gaat over kwaliteit van bestaan van mensen met een zorgvraag in de wijk of in het verpleeghuis. Het helpt ons om met alle betrokkenen de kwaliteit van zorg hoog te houden. Het kompas gaat dus niet alleen over cliënten: ook de voldoening die onze collega’s uit hun werk halen krijgt een plek. Belangrijk onderdeel van het kompas is dan ook het samen leren en ontwikkelen. Daarnaast kijken we met dit kompas ook naar de mantelzorgers van onze cliënten: kunnen we samen passende zorg bieden, die ook voor hen haalbaar is?

Kwaliteitsbeeld

Als zorgorganisatie binnen de reikwijdte van het kwaliteitskompas is ActiVite sinds dit jaar verplicht informatie over de kwaliteit van onze zorg te delen. Dat doen we in het Kwaliteitsbeeld: onze kwaliteit en zorg in beeld. Dit document kunt u behalve op deze website ook teruglezen bij het Zorginstituut, zodat professionals én gebruikers een goed beeld krijgen van de zorg die ActiVite biedt. 

Binnenkort kunt u het Kwaliteitsbeeld hier downloaden. 

Wmo-afspraken met gemeenten

Met gemeenten maken wij over de kwaliteit van onze Wmo-dienstverlening en waar deze dienstverlening, zoals hulp bij het huishouden en thuisbegeleiding, aan moet voldoen. Belangrijke onderdelen hierbij zijn het maken van afspraken met de cliënt, het meten van de tevredenheid van onze cliënten, de verbinding leggen tussen thuiszorg en huisartsen- en ziekenhuiszorg, het zorgen voor wijkgerichte zorg en het in de gaten houden van de veiligheid van de thuissituatie van cliënten.

Leren van ervaringen van cliënten en mantelzorgers

De mening van onze cliënten en hun mantelzorgers is een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit die wij leveren. Daarom houden we minimaal één keer per jaar een cliënttevredenheidsonderzoek. Daarnaast denken cliënten en familieleden mee over de kwaliteit van onze zorg in cliëntenraden. De verbeterpunten die hieruit naar voren komen, pakken we op met de Centrale Cliëntenraad en/of de ondernemingsraad.

Investeren in onze medewerkers

Tevreden cliënten en bewoners en tevreden medewerkers gaan hand in hand. Daarom staat het werkgeluk van onze medewerkers op nummer 1. Zij maken het verschil! Zo kunnen medewerkers bij ons blijven leren en blijven afwisselen in hun werk, hebben zij altijd een fijn team van collega’s om zich heen en zijn zij onze gast op bijzondere feesten en events.

Landelijke kwaliteitsindicatoren

Wij controleren de kwaliteit van onze zorg door de kwaliteit van de uitvoering van de zorg te meten op basis van landelijke kwaliteitsindicatoren. Landelijke kwaliteitsindicatoren worden ontwikkeld door zorgaanbieders, verzekeraars, patiëntenorganisaties en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). 

Interne audits

Wij voeren zelf periodieke controles uit op onze processen van zorg- en dienstverlening. Hiervoor hebben we een intern auditteam samengesteld.

ZorgkaartNederland

We moedigen cliënten en bewoners aan om hun ervaring met ActiVite te delen via Zorgkaart Nederland. De verbeterpunten die hieruit naar voren komen, pakken we op met de Centrale Cliëntenraad en/of de ondernemingsraad.

Bekijk ook:

Heeft u een vraag over onze zorg?

Bel of mail ons!​

Of laat ons contact opnemen​