ActiVite sluit 100e beeldzorgcliënt aan 

10 oktober 2024

Een mijlpaal: deze week had ActiVite voor het eerst sinds de start 100 beeldzorgcliënten tegelijk in zorg. De groei van dit type zorg sinds de start precies twee jaar geleden laat zien dat beeldzorg een geliefd product is bij cliënten. Zij waarderen vooral de eigen regie en de vrijheid die ze dankzij beeldzorg kunnen behouden.  

“Natuurlijk hebben we sinds de start van beeldzorg in totaal meer cliënten met dit product bediend”, vertelt Nicollette Rens, teammanager bij ActiVite. “Het aantal cliënten varieert steeds, omdat de situatie van cliënten kan veranderen en ze bijvoorbeeld worden opgenomen. Maar we hebben nog steeds meer aanmeldingen dan dat er mensen stoppen, omdat het zo’n fantastisch product is. We zijn blij met de groei die we zien!” 

“De afgelopen twee jaar is er heel hard gewerkt om beeldzorg een impuls te geven,” vertelt Nicollette verder. “Het is een gedegen product dat wordt gedragen vanuit de organisatie en waarmee we op verschillende manieren werken aan doelmatigheid. Beeldzorg is heel efficiënte zorg, zonder dat het onpersoonlijk wordt. We krijgen van cliënten vaak terug dat ze het júist als heel persoonlijke zorg ervaren. Daarbij weten ze precies hoe laat we zullen bellen: de planning kan vrijwel altijd worden nagekomen omdat er -anders dan in de wijk- minder onverwachte calamiteiten zijn. Deze voorspelbaarheid is voor veel cliënten een pré en draagt bij aan de cliënttevredenheid.” 

Beeldzorgprofessionals Linda en Petra met mevrouw de Graaf, die een bloemetje krijgt omdat ze de 100e beeldzorgklant is

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15