Hoe gaat ActiVite om met corona?

Maatregelen

Als zorgorganisatie neemt ActiVite haar verantwoordelijkheid als het gaat om besmettelijke ziekten. Direct na het uitbreken van het coronavirus, heeft ActiVite een commissie samengesteld die belast is met het in werking stellen van de benodigde maatregelen. Hierbij volgt ActiVite de laatste richtlijnen van het RIVM en de GGD. Bovendien neemt ActiVite extra maatregelen bij groepen met een verhoogd risico.

Vragen?
Heeft u vragen over hoe ActiVite omgaat met het coronavirus?

Op 18 december was er weer een persconferentie over coronamaatregelen en is hierin een harde lockdown aangekondigd, die ook direct is ingegaan. Als reden hiervoor werd aangegeven dat de nieuwe variant van het virus, omikron, als zeer besmettelijk wordt gezien.

Heeft u klachten die bij corona passen? Laat u testen

Heeft u verkoudheidsklachten, keelpijn of andere symptomen die passen bij het coronavirus? Laat u dan testen bij de GGD. Hoe eerder u dat weet, hoe sneller u en wij maatregelen kunnen nemen om verdere besmettingen te voorkomen.

Heeft u corona (gehad)? 

Bent u positief getest op corona én in de afgelopen twee weken in contact geweest met een medewerker of cliënt van ActiVite? Laat u ons dit dan zo snel mogelijk weten. Het is belangrijk dat wij dergelijke besmettingen in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen herkennen. 

Bezoek in een verpleeghuis

We vinden het fijn als uw naaste bezoek krijgt. Voor de duidelijkheid hebben we de bezoekregels op een rij gezet: 

 • Medewerkers van ActiVite dragen mondneusmaskers binnen onze verpleeghuizen.
 • Er geldt een maximum van 2 bezoekers per bewoner per dag met uitzondering van de kerstdagen en oud en nieuw, waarop vier bezoekers mogen komen.
 • Iedereen houdt 1,5 meter afstand.
 • Geef de zorgmedewerker de ruimte als er zorg verleend moet worden tijdens het bezoek.
 • Bezoekers houden zich aan de hygiënemaatregelen: handen wassen of desinfecteren, hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog, schud geen handen en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Bezoekers van verpleeghuizen dragen ook weer mondkapjes vanaf binnenkomst op een verpleeghuis.
 • Heeft u klachten die bij corona horen: kom dan niet op bezoek en laat u testen. 
 • Voor kleinschalig wonen geldt dat het bezoek in de huiskamer kan worden ontvangen. Als het (hierdoor) druk in de huiskamer is, is ons verzoek om bezoek in het eigen appartement te laten plaatsvinden. Of bijvoorbeeld naar buiten te gaan.

Bewoners testen na familie bezoek

Aangezien wij nog te weinig weten over de omikron-variant, willen wij, als bescherming voor onze, veelal kwetsbare, bewoners, uit voorzorg bij iedere bewoner die bij familie op bezoek is geweest een test afnemen op de vijfde dag nadat het bezoek heeft plaatsgevonden. Zo kunnen wij onze verpleeghuizen zo veilig als mogelijk houden.

In de thuiszorg

Voor uw veiligheid en die van onze collega’s vragen wij aandacht voor het volgende: 

 • Was vaak uw handen, en ook als de thuiszorg komt. 
 • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen. 
 • Vermijd drukke plekken en doe boodschappen als het rustig is.
 • Zorg ervoor dat er niet veel mensen bij u thuis zijn als de thuiszorg komt. 
 • Heeft u klachten, corona of bent u in aanraking geweest met iemand die corona heeft, laat het de thuiszorg zo snel mogelijk weten.
 • In de thuiszorg worden mondneusmaskers gedragen bij zorg en behandeling binnen de 1,5 meter.

Medewerkers in de thuiszorg dragen niet standaard een mondneusmasker. De algemene stelregel is dat medewerkers een mondneusmasker dragen als de zorg binnen 1,5 meter gebeurt. De medewerker kan naar professioneel inzicht besluiten om ook op andere momenten een mondneusmasker te dragen. De medewerker kan naar professioneel inzicht aan u vragen om een mondneusmasker op te doen.

We doen het samen

Uiteraard worden de besluiten vanuit de overheid nauwlettend in de gaten gehouden. Ook is ActiVite actief betrokken bij alle vormen van regionaal overleg en worden medewerkers up-to-date gehouden over de laatste (veiligheids)maatregelen. We beseffen heel goed dat corona een grote invloed heeft op iedereen, dus ook op u. Ook in deze periode willen we u de zorg- en dienstverlening bieden die u nodig heeft. Daar doen we alles aan. We rekenen daarbij op uw medewerking, zodat onze medewerkers ook de komende periode op een veilige manier zorg kunnen blijven bieden. Zo voorkomen we met elkaar dat corona zich verder verspreidt.