Hoe gaat ActiVite om met corona?

Maatregelen

We zijn blij dat corona het leven wat minder in haar greep houdt dan voorheen. We genieten van de mogelijkheden die dat biedt en proberen het leven zo kleurrijk mogelijk te maken voor onze cliënten, bewoners en deelnemers. Wel blijven we alert het nieuws rondom corona in de gaten houden, zodat we snel kunnen handelen als dat nodig wordt.

Vragen?
Heeft u vragen over hoe ActiVite omgaat met het coronavirus?

Als zorgorganisatie neemt ActiVite haar verantwoordelijkheid als het gaat om besmettelijke ziekten. Direct na het uitbreken van het coronavirus, heeft ActiVite een commissie samengesteld die belast is met het in werking stellen van de benodigde maatregelen. Hierbij volgt ActiVite de laatste richtlijnen van het RIVM en de GGD. Bovendien neemt ActiVite extra maatregelen bij groepen met een verhoogd risico.

Heeft u klachten die bij corona passen? Laat u testen

Heeft u verkoudheidsklachten, keelpijn of andere symptomen die passen bij het coronavirus? Laat u dan testen of doe een zelftest. Hoe eerder u dat weet, hoe sneller u en wij maatregelen kunnen nemen om verdere besmettingen te voorkomen.

Heeft u corona (gehad)? 

Bent u positief getest op corona én in de afgelopen dagen in contact geweest met een medewerker of cliënt van ActiVite? Laat u ons dit dan zo snel mogelijk weten. Het is belangrijk dat wij dergelijke besmettingen in een zo vroeg mogelijk stadium kunnen herkennen. 

Bezoek in een verpleeghuis

  • Heeft u klachten die bij corona horen: kom dan niet op bezoek en laat u testen. 

In de thuiszorg

Voor uw veiligheid en die van onze collega’s vragen wij aandacht voor het volgende: 

  • Was vaak uw handen, en ook als de thuiszorg komt. 
  • Heeft u klachten, corona of bent u in aanraking geweest met iemand die corona heeft, laat het de thuiszorg zo snel mogelijk weten.

We doen het samen

Uiteraard worden de besluiten vanuit de overheid nauwlettend in de gaten gehouden. Ook is ActiVite actief betrokken bij alle vormen van regionaal overleg en worden medewerkers up-to-date gehouden over de laatste (veiligheids)maatregelen. We beseffen heel goed dat corona een grote invloed heeft op iedereen, dus ook op u. Ook in deze periode willen we u de zorg- en dienstverlening bieden die u nodig heeft. Daar doen we alles aan. We rekenen daarbij op uw medewerking, zodat onze medewerkers ook de komende periode op een veilige manier zorg kunnen blijven bieden. Zo voorkomen we met elkaar dat corona zich verder verspreidt.