“Had ik dit maar 25 jaar eerder gedaan”

15 oktober 2024

De ledenservice van ActiVite biedt leden cursussen, korting en gemaksdiensten aan huis. Niet alle leden krijgen al zorg van ActiVite: juist in de fase voor de gezondheid achteruit gaat kan de ledenservice ook veel voor mensen betekenen die een actief leven willen leiden.

ActiVite biedt meer dan 24 verschillende soorten cursussen, allemaal gericht op gezondheid, preventie, langer zelfstandig en actief blijven. Leden kunnen via ons gebruikmaken van meer dan 20 gemaksdiensten, zoals een pedicure, klusjesman, kapper aan huis of kledingreparatie aan huis. Daarnaast krijgen leden korting bij meer dan 25 partners in de regio.

Yoga: beweging waarbij leeftijd en lenigheid écht niet belangrijk zijn

“Had ik dit maar 25 jaar eerder gedaan”, is volgens onze yogadocente Laura een veelgehoorde uitspraak bij deelnemers nadat ze voor het eerst yoga hebben gedaan. Raadt Laura dan iedereen aan om yoga te doen? “Ja, dat doe ik zeker. Je brengt je aandacht naar je lichaam in plaats van je hoofd. Bewust bezig zijn met je ademhaling en de bewegingen die je maakt, kan rust en ontspanning brengen. Sommige mensen vinden dat eng of moeilijk, daar moet je dan wel doorheen. Geef jezelf de tijd, want je gaat vaak pas na een aantal lessen voelen wat het met je doet. Ik hoor vaak dat bepaalde lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen. En het doet ook wat met je zelfvertrouwen, want je leert beter aanvoelen wat je lichaam wel en niet kan. Bewust bezig zijn met jezelf is niet zweverig. Als je het mij vraagt is in je hoofd zitten juist veel zweveriger.”

Ook meedoen aan Yoga? Bekijk het aanbod van de ledenservice!

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15