Ab, verzorgende C in opleiding

“Veel mannen zouden hier heel goed tot hun recht komen”

“Ik werkte altijd in de Free Record Shop, ken je die nog? Maar op een gegeven moment dacht ik: ik wil iets voor iemand dóén. Toen besloot ik de zorg in te gaan. Het mooiste moment van de dag is wanneer je een bewoner wakker mag maken. Dat begin bepaalt voor een deel hoe hun dag eruit gaat zien. Als de ogen oplichten en ze kennen mijn naam, denk ik: yes!”

“Er zouden veel meer mannen voor de zorg moeten kiezen. Zij zouden hier zo goed tot hun recht komen. Mannelijke cliënten willen ook wel eens met een man praten, dat zou echt fijn voor ze zijn. Ik kwam laatst bij een bewoner met diabetes. Hij reageerde door de ziekte of zijn medicijnen best heftig. Maar toen ik binnenkwam, zei hij: ‘Is daar mijn broer?’ Ik zei dat ik niet zijn broer was maar vroeg of hij iets over zijn broer kon vertellen. Hij klaarde daar helemaal van op.”

“Ik wilde eerst in het ziekenhuis gaan werken. Maar ik heb nu gezien dat de ouderenzorg veel uitdagender is dan ik dacht. Voor mij is dat ook zeker zo in de psycho-geriatrie, waarbij ik met mensen werk met dementie. Het is zoveel meer dan een pleistertje plakken! Het liefst geef ik de bewoners zoveel mogelijk één-op-één aandacht. Even zitten en nagels lakken, bijvoorbeeld. Die momenten zijn heel waardevol.”

“Even zitten en nagels lakken, die momenten zijn heel waardevol” “Veel mannen zouden hier heel goed tot hun recht komen” “Het mooiste moment van de dag is wanneer je iemand wakker mag maken.”
Ab, verzorgende C in opleiding