ActiVite in Actie voor Oekraïne levert meer dan 10.000 euro op

23 juni 2022

De actie die ActiVite heeft georganiseerd voor de ouderenzorg in Oekraïne, heeft € 10.022,10 opgeleverd. Het geld is bijeen gebracht door verschillende acties in de verpleeghuizen, bij de thuiszorgteams en door een online veiling. “Van zorgmedewerkers is bekend dat ze een groot hart hebben voor ouderen. Het verbaasde me dus niet dat onze collega’s zo enthousiast hebben meegewerkt aan deze actie.”

Pepijn van Antwerpen, hoofd communicatie & marketing bij ActiVite, is een van de initiatiefnemers. Hij vertelt: “Mensen gingen enthousiast aan de slag: zo werden in de verpleeghuizen bijvoorbeeld bingo’s en high-tea’s georganiseerd. In de restaurants stonden er items op de kaart waarvan de opbrengst grotendeels naar de actie ging. En collega’s in de thuiszorg hebben zorgmaterialen verzameld en uitgezocht, die we ook hebben kunnen doneren.”

Online veiling

Het meeste geld is toch wel opgehaald bij de online veiling, waarop leveranciers en de eigen collega’s items beschikbaar hebben gesteld. Pepijn: ”Van een basketbalwedstrijd tot een workshop filmen en monteren, en van een fotoshoot tot een vaartocht door de Leidse grachten…er was creativiteit genoeg. Leuk om te zien als mensen niet alleen hun geld, maar ook hun tijd en expertise beschikbaar stellen voor onze goede doelen.”

Donaties

De goede doelen waar Pepijn naar verwijst, zijn twee stichtingen die allebei de ouderenzorg in Oekraïne ondersteunen. Pepijn: “Het gaat om Artsenhulp aan Oekraïne, een stichting uit Leiden die met materialen en advies zorgprofessionals in Oekraïne helpen. Het andere doel is het Huis der Nabijheid, een kleinschalig verpleeghuis met thuiszorgtaken. Aan beide stichtingen hebben we dus zowel materialen als een mooi bedrag kunnen overmaken.”

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15