ActiVite in Actie

Met elkaar kunnen we droomwensen realiseren!

Leefplezier zit meestal in kleine dingen. In een lekker kopje koffie op een zonnig balkon. Persoonlijke aandacht. Uw woning zo inrichten zoals u dat mooi vindt. Soms merken we dat onze cliënten een grotere wens hebben, eentje die niet zomaar gerealiseerd kan worden door familie. Dan komt ActiVite in Actie!

Contact
Neem contact op met het team van ActiVite in Actie

Bij ActiVite geloven we dat we de beste zorg alleen kunnen bieden als we onze cliënten goed kennen. Daarom gaan we vaak het gesprek aan, en dat gaat lang niet altijd alleen over ditjes en datjes. Soms merken we dan dat er een lang gekoesterde wens leeft bij een cliënt. Een wens die al langer speelt, maar nog niet uitgevoerd kon worden. Bijvoorbeeld omdat er bij een uitstapje altijd iemand bij moet zijn die zorg kan verlenen.

Wensen

Door sponsoring van onze relaties, maar vooral door de belangenloze inzet van vele collega’s, kan ActiVite in Actie dit soort wensen vervullen. Zo zijn we met een heel aantal cliënten naar hun geboortegrond gereden. Hebben we talloze familiebezoekjes mogelijk gemaakt. Konden verschillende mensen hun oude beroep of hobby weer een keer uitoefenen. Ook dit jaar hopen we weer een heel aantal wensen te kunnen realiseren. Op deze plek kunt u regelmatig updates lezen over de vervulde wensen.

Vervulde wensen 2020
Dagje Volendam
Dagje Volendam
Meneer is rolstoelafhankelijk en heeft veel zorg nodig. Doordat hij zelf geen aangepast vervoer heeft, zijn uitjes vrijwel onmogelijk. Mevrouw vertelt: “Het uitje naar Volendam is heel waardevol geweest. Vrijwilliger Jos loodste ons naar de dijk waar we heerlijk hebben gewandeld/gerolstoeld, uitgekeken over het water, foto’s gemaakt in klederdracht en lekker geluncht met uitzicht op de haven. Dit koesteren wij!”
Dagje verwennerij
Dagje verwennerij
Mevrouw heeft een progressieve ziekte die veel aandacht vraagt. Daarentegen vraagt zij zelf nooit iets voor zichzelf. Mevrouw was nog nooit in een schoonheidssalon geweest en al een tijd niet naar de kapper. Onze collega’s schrijven over haar: “Ze blijft sterk en alles positief zien; ‘misschien lukt het morgen wél’ -en zet zich ten koste van zichzelf in voor anderen en een goed doel. Als er iemand een leuke dag verdient is zij het!”
Een frisse start
Een frisse start
Activite in Actie zorgde ervoor dat een cliënte die Thuisbegeleiding van ActiVite krijgt, na een zeer bewogen jaar met veel afscheid, haar uitgeleefde woonkamer en keuken kon opknappen. Samen met een medewerker van ActiVite is mevrouw naar de bouwmarkt gegaan en hebben ze verf en materialen aangeschaft, waar andere collega’s binnenkort mee aan de slag gaan!
Dagje Alphen aan den Rijn
Dagje Alphen aan den Rijn
Wat is het leuk om een cliënt blij te maken met een droomwens op maat. Soms is die maat extra-small: zoals die van mevrouw Vermeulen. Zij deed een dagje sight-seeing in Alphen aan den Rijn: Al jaren heb ik de uitbreiding van Alphen niet kunnen volgen en dus werd het ’n verrassingstocht in de rolstoel. Met Annemarie, als voortreffelijke gids. Ik heb mijn ogen uitgekeken, wat is er veel gebouwd en zoveel verschillende stijlen. Je zou verdwalen. “
Dagje Edam-Volendam
Dagje Edam-Volendam
“Zittend aan de haven hebben we de zilte lucht opgesnoven.” Collega Erika ging met een cliënt naar Edam/Volendam, waar uiteraard de foto in klederdracht niet mocht ontbreken. “Daarna gingen we naar Edam, waar we een mini wandeling hebben gemaakt door dit historische en pittoreske stadje.”
Naar Zoutelande
Naar Zoutelande
Vorige week kwam ActiVite weer in Actie! Dit keer gingen we op pad naar Zoutelande. “We hebben genoten van zon, zee, strand, robuuste duinen, meeuwen die hun vliegkunsten vertoonden op jacht naar lekkers, en kneuterige kleine ouderwetse huisjes met in het midden van het dorpje een mooie molen…In Zoutelande…”