Colleges Oud Geleerd Jong Gedaan

Saai en moeilijk? Echt niet!

Online colleges volgen van een bevlogen studentdocent, gewoon vanuit huis? Het kan bij Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG). Het hele jaar door zijn er interessante collegereeksen. Deze bestaan uit of een eenmalig college tot vier wekelijkse colleges van één uur en zullen online via het programma Zoom plaatsvinden. Je kunt alleen, of samen met iemand de online colleges volgen.

Aanvullende informatie
Online colleges met open inschrijving vanaf € 5,15

Je ontvangt een Handleiding Zoom en er is een hulplijn tijdens het eerste college ter beschikking. De colleges zijn live: dat betekent dat je tijdens het college de studentdocent direct vragen kunt stellen! Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Elke maand is er een nieuwe online collegereeks beschikbaar in de webshop, houdt de website goed in de gaten! Deze colleges kun je rechtstreeks bij OGJG reserveren en betalen: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan

Colleges uitgelicht

Astrologie : Sterrenpracht als wijsheid aan de hemel
Stap in de fascinerende wereld van astrologie, waar de sterren ons verhaal vertellen. Leer over de eeuwenoude connectie tussen hemellichamen en ons dagelijks leven. Verdiep u in de geschiedenis van deze mysterieuze kunst en ontdek de waarheid achter pseudowetenschappen. Samen met studentdocent Britt verkent u de opkomst en evolutie van astrologie, van de oude beschavingen tot de moderne tijd. Ontdek waarom astrologie een bron van troost en richting biedt en welke waarheid er schuilt in wekelijkse horoscopen. Kortom, bent u benieuwd hoe u kunt interpreteren wat de sterren voor u in petto hebben? Meld u dan aan voor dit online college.
Wanneer: woensdag 17 april 2024 om 10.30-11.30 uur
Kosten: € 5,15
Aanmelden kan via: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan 

Psychologie & Brein: Breinbrekende ontdekkingen
De afgelopen tijd zijn er meerdere baanbrekende ontdekkingen gedaan over de werking van het brein. Dankzij geavanceerde technieken kan het brein vanuit verschillende invalshoeken bestudeerd worden. In deze collegereeks maak je kennis met een aantal technieken die ten grondslag liggen aan eureka-momenten in de hersenwetenschap. In het eerste college verken je samen met studentdocent Kaya psychologische observatieonderzoeken en onderzoekstechnieken waarmee we breinactiviteit kunnen meten. Het tweede college belicht hersenonderzoek op cellulair en DNA-niveau, essentieel voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld nieuwe (brein)medicatie. Kortom, meld je aan en ontdek hoe cognitieve observaties, hersensignalen en moleculair onderzoek elk een cruciale rol spelen in het vergroten van onze kennis over het brein.
Datum: donderdag 18 april en 25 april 2024 van 19:00 – 20:00 uur
Kosten€ 9,75
Aanmelden kan via: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan  

Themacollege: De digitale grenzen van vrije meningsuiting
Herinner je je de opkomst van het internet nog? Sociale media hebben onze dagelijkse stroom van meningen drastisch veranderd. In dit college onderzoek je samen met studentdocenten Mark, Sophie en Floor hoe sociale media onze vrijheid van meningsuiting beïnvloeden. Welke uitdagingen brengen ze met zich mee? En wat zijn je rechten op sociale platforms? Verwacht praktische tips voor het navigeren door uitdagingen over vrijheid van meningsuiting in een digitale wereld. Kortom, meld je aan en praat mee over de digitale grenzen van vrije meningsuiting!
Wanneer: maandag 22 april 2024 om 19.00-20.00 uur
Kosten: € 5,15
Aanmelden kan via: Webshop zoomcolleges | Oud Geleerd Jong Gedaan 

Toch nog een vraag?
Toch nog een vraag?
Geen probleem. Bel (071) 516 14 15 of mail ons gerust. We helpen je graag!