Goed Slapen kun je Leren

Niet uitgeslapen?

Lig je vaak lang wakker? Of ben je juist te vroeg wakker en voel je je niet uitgeslapen? Ben je dan overdag moe en prikkelbaar? Daar kun je iets aan doen: goed slapen kun je namelijk leren!

Aanvullende informatie
Ledenprijs vanaf € 29,50
Niet-leden vanaf € 39,50

Slecht slapen > piekeren > spanning > aanpassen leefstijl

Mensen die slecht slapen, komen al snel in een vicieuze cirkel. Om een bepaalde reden ben je ooit slecht gaan slapen. Na slechte nachten, maak je je zorgen over komende nachten. Hierdoor ga je piekeren. En dat levert spanning op. Om hier vanaf te komen, passen mensen vaak hun leefstijl aan: slaapmedicatie slikken, niet meer weggaan ’s avonds, of juist laat naar bed gaan. Dit zorgt weer voor slecht slapen.

Vicieuze cirkel doorbreken

Vaak is hulp nodig om deze vicieuze cirkel te doorbreken. In de training Goed slapen kun je Leren, leer je onder andere om het piekergedrag onder controle te krijgen, problemen los te laten, je lichamelijk te ontspannen, jouw leefstijl niet helemaal op de slaapprobleem af te stemmen. De oplossing om uit de vicieuze cirkel te stappen, verschilt per persoon: bij de een helpen oefeningen om het piekeren te stoppen, bij de ander de ontspanningsoefeningen, of de tips om de slaapgewoontes en leefstijl te veranderen. De ervaring is dat als mensen vertrouwen krijgen in het weer goed kunnen slapen, ze ook – in overleg met de huisarts – kunnen stoppen met het gebruik van slaapmiddelen.

ActiVite biedt een themabijeenkomst ‘Goed slapen kun je Leren’ in samenwerking met Centrum Beter Slapen.

Deze Themabijeenkomst vindt plaats met een kleine groep. Astrid van der Salm van Centrum Beter Slapen geeft je informatie en handvatten om inzicht te krijgen in slaapproblemen en deze zo goed mogelijk aan te pakken.

Kosten Themabijeenkomst

  • Leden ontvangen € 10,- korting op de themabijeenkomst
  • Leden € 29,50
  • Niet-leden € 39,50

Locatie en datum

Woensdag 26 juni 2024 om 19.30 – 21.30 uur, Leiderdorp

Individuele begeleiding of groepstraining?

De cursus Goed slapen kun je Leren is ontwikkeld in samenwerking met het Centrum Beter Slapen. Wil je meer informatie over de individuele begeleiding of een groepstraining, startdata of tarieven, neem dan contact op met Astrid van der Zwan via (071) 513 98 68 of 06 4454 8445 of info@centrumbeterslapen.nl

Kosten en ledenvoordeel cursus

Leden ontvangen € 30,- korting op de cursus Goed slapen kun je Leren.

  • Leden € 345,-
  • Niet-leden € 375,-

Tip!

Informeer bij je zorgverzekeraar of je voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komt.

Toch nog een vraag?
Toch nog een vraag?
Geen probleem. Bel (071) 516 14 15 of mail ons gerust. We helpen je graag!