Rookvrij! Ook jij?

Elkaar steunen

Als je wilt stoppen met roken is het prettig dat je er niet alleen voor staat. Maak het jezelf daarom makkelijker en meld je aan voor een cursus 'Rookvrij! Ook jij?' bij jou in de buurt. In een groep kun je elkaar steunen en streef je een gemeenschappelijk doel na: stoppen met roken! Ook als je wilt stoppen met andere rookwaren, zoals de e-sigaret of sigaren, ben je van harte welkom in onze groepen.

Aanvullende informatie
De cursus wordt het hele jaar aangeboden. Er zijn ook online mogelijkheden.

Stoppen met roken: hoe werkt de cursus?

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten, waarbij je na de derde bijeenkomst in groepsverband stopt met roken. De bijeenkomsten worden wekelijks gehouden en duren anderhalf uur. Vervolgens krijg je een maand begeleiding van ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen. De begeleiding is gebaseerd op een bewezen effectieve methode, die door universiteiten in Engeland is ontwikkeld.

Onderwerpen tijdens cursus

  • Informatie over nicotinevervangers en medicijnen.
  • Hoe bereid je je goed voor op stoppen met roken?
  • Hoe ondersteun je elkaar bij het stoppen?
  • Je hebt behoefte aan een sigaret. Hoe ga je daarmee om?
  • Gewichtstoename.
  • Hoe ga je om met risicovolle situaties?
  • Je bent gestopt met roken. Hoe zorg je ervoor dat je dat blijft?

Locatie en data

Leiderdorp, ActiVite
Dinsdag 20 augustus t/m 8 oktober 2024 aanvang 19.30-21.30 uur

Online
Regelmatig organiseert SineFuma online trainingen. Ook deze groepstraining bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur. Geen reistijd en in je eigen omgeving, maar wel in groepsverband en dus met steun aan elkaar, stoppen met roken! Voor deelname aan een online cursus heb je een camera, geluid op je computer en stabiel internet nodig. Binnenkort staan onderstaande cursussen gepland:


Donderdag 20 juni 2024 om 19.00-20.30 uur
Dinsdag 2 juli 2024 om 19.30-21.00 uur


Wil je later starten? Meld je dan aan voor de interesselijst.

De trainingen wordt georganiseerd door SineFuma. Meer informatie vind je op de website van Rook vrij! Ook jij?. De stoppen-met-roken-begeleiding van SineFuma wordt door alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook eventueel aanvullend gebruik van een nicotinevervanger of een stoppen-met-roken-medicijn wordt daarbij volledig vergoed. Je kunt ook contact opnemen met SineFuma via (076) 889 51 95 of via info@rookvrijookjij.nl

Toch nog een vraag?
Toch nog een vraag?
Geen probleem. Bel (071) 516 14 15 of mail ons gerust. We helpen je graag!