Signalen van Dementie. En dan?

De eerste verschijnselen

Vraag je je weleens af of het goed gaat met iemand in jouw omgeving? Iemand lijkt steeds vergeetachtiger te worden. Wat is er aan de hand? De eerste verschijnselen van dementie zijn meestal subtiele gedragsveranderingen. Alles waar iemand het hoofd bij moet houden, kost een persoon met dementie extra inspanning: een gesprek volgen, plannen maken, administratie bijhouden, beslissingen nemen. Door het sluipende begin is het herkennen van dementie in een vroeg stadium moeilijk.

Bijeenkomst 'Signalen van dementie. En dan?'
Datum: dinsdag 31 oktober
Locatie: Leiderdorp
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Prijs: gratis (niet leden € 7,50)

Signalen herkennen

Het herkennen van vroege signalen van dementie komt aan bod in de bijeenkomst ‘Signalen van dementie. En dan?’ Tijdens de bijeenkomst gaat een casemanager Dementie van ActiVite onder meer in op:

  • Verschillende vormen van dementie.
  • Hoe je dementie in een vroeg stadium kunt herkennen.
  • Bij wie je signalen kunt aankaarten en waar je ondersteuning kunt krijgen.

De details op een rij

Datum: Je kunt je aanmelden voor de interesselijst; zodra er een nieuwe datum bekend is, ontvang je bericht
Locatie: o.a. Leiderdorp
Toegang: gratis voor leden van ActiVite (niet leden betalen € 7,50 euro)
(vermeld bij aanmelding je lidnummer en adresgegevens)

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Of wil je een avond organiseren over dementie voor je vereniging of organisatie? Neem gerust contact op met ActiVite Ledenorganisatie via (071) 516 14 15 of ledenorganisatie@ActiVite.nl. We helpen je graag!

De eerste fase van dementie is de periode van het ‘niet-pluisgevoel’: mensen maken zich zorgen over toenemende vergeetachtigheid of veranderend gedrag bij zichzelf, bij een partner of een familielid. Wat zijn signalen die mogelijk op dementie wijzen? Hoe herken je ze? Wat kun je doen als je denkt dat een geliefde, familielid of buurman (mogelijk) dementie heeft?

Meld je aan
Meld je aan
Aanmelden doe je eenvoudig via onderstaande button. Ben je lid van ActiVite? Vermeld dan ook je lidnummer en je adresgegevens. Want dan heb je gratis toegang!