Budgetbeheer en Bewindvoering

Voor financiële hulp

Wil je je geldzaken beter regelen? Dan is budgetbeheer misschien iets voor jou. Budgetbeheer betekent dat een instantie jouw geld beheert. Dat kan vrijwillig of de gemeente kan het verplichten. Budgetbeheer is bedoeld om schulden te voorkomen. Of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden.

Aanvullende informatie
Korting op budgetbeheer:
Opstartkosten alleenstaande € 550 (niet leden € 709,06)
Opstartkosten samenwonenden € 650 (niet leden € 850,63)
Eindkosten alleenstaande € 200 (niet leden € 266,20)
Eindkosten samenwonenden € 225 (niet leden € 319,44)

Onze partner Linda Schreurs van ZEKER Financiële Zorgverlening kan jou helpen met je geldzaken. Er zijn twee verschillende dingen waar zij bij kan helpen: budgetbeheer en bewindvoering.

Contactgegevens
Linda Schreurs
ZEKER Financiële Zorgverlening
085-7827816
schreurs@zekerfz.nl

Budgetbeheer

Budgetbeheer is één van de manieren waarmee Linda Schreurs kan helpen om financieel gezond te worden of blijven. Budgetbeheer is letterlijk het beheer van je budget (inkomsten en uitgaven). Een bedrijf die jouw geld beheert, dat klinkt misschien eng. Toch is budgetbeheer er juist om je te helpen. Degene die je geld beheert moet dan ook aan veel regels voldoen en staat altijd onder controle.

Budgetbeheer is ingesteld omdat sommige cliënten een schuld hebben, het niet lukt het om de financiële administratie bij te houden of omdat het simpelweg prettig is om hulp te krijgen bij financiële zaken.

Bij budgetbeheer helpt Linda Schreurs bij controle op de inkomsten en het doen van betalingen. Zo zorgt zij ervoor dat de primaire vaste lasten (huur, gas, licht, water en ziekenfonds) worden betaalt. Als het nodig is kan zij ook andere betalingen beheren (telefoon, abonnementen, contributies) en reserveringen maken voor bijvoorbeeld jaarafrekeningen, onvoorziene uitgaven en gemeentelijke belastingen.
Het restant van het budget ontvang jij op je rekening om je levensbehoefte van te kunnen betalen.

Wanneer je Linda Schreurs als budgetbeheerder inschakelt, krijg je ledenkorting op de opstart en eindkosten.

Bewindvoering

Wanneer je de gevolgen van je beslissingen over je geld niet goed kunt overzien, dan kan de kantonrechter een bewindvoerder benoemen. Daarbij beslist iemand anders over jouw geld. Ook hier kan Linda Schreurs van ZEKER FZ bij helpen. Voor het aanvragen van beschermingsbewind moet vermeld worden waarom dit noodzakelijk is. Redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: psychische problemen, lichamelijke problemen of ziekte, niet met geld om kunnen gaan of schulden.

Mocht je twijfelen wat voor jou of je familielid of het beste is, dan kun je contact opnemen met mij om de mogelijkheden te bespreken.

Toch nog een vraag?
Toch nog een vraag?
Geen probleem. Bel (071) 516 14 15 of mail ons gerust. We helpen je graag!