Huisautomatisering

Zorgaanpassing in huis

Een horloge met valdetectie, een ketting met gps-tracker of een draadloze verbinding met rookmelders die ervoor zorgen dat gas en elektriciteit worden afgesloten. Dit klinkt als toekomstmuziek. Maar niets is minder waar: dit soort technische gemaksoplossingen voor in en om het huis bestaan al.

Aanvullende informatie
Heb je interesse in het domotica-systeem? Dit systeem kun je huren via ActiVite Ledenorganisatie. Meld je nu aan!

Geavanceerd domoticasysteem

“Domotica heeft nog vaak het label luxe te zijn, maar het kan levens redden. Je eigen leven,” zegt Erwin Roks van Van Egmond Zorgaanpassingen. “Het nieuwe en geavanceerde systeem van Ascom, dé leverancier van het zusteroproepsysteem in ziekenhuizen, kan het beste worden omschreven als een zeer uitgebreide alarmcentrale via ketting of polsband. Het persoonlijke alarm kan worden gekoppeld aan tien contactpersonen, die elkaar opvolgen als iemand niet bereikbaar is. Bovendien kunnen we het systeem verbinden met rookmelders. En met sensoren in huis kunnen dagelijkse gewoonten worden vastgelegd, zodat verbinding gemaakt wordt bij afwijking daarvan.”

Wij helpen je graag!
Wij helpen je graag!
Geen probleem! Mail ons gerust op met jouw vraag en nemen contact met je op.

Net lego

‘Het domoticasysteem is net lego: als de basis is gelegd, kun je het uitbreiden zoveel je wilt’
Het systeem van Ascom biedt veiligheid en draagt bij aan het gevoel minder eenzaam te zijn. “Het aan de vaste of mobiele telefoon gekoppelde kastje heeft drie knoppen: rood, groen en grijs. En kan bijvoorbeeld bestaan uit een directe spraak- en luisterverbinding met een zoon of dochter, de alarmcentrale, en de apotheek voor het bestellen van de medicijnen”, vertelt Gert Jan van Egmond. “En er is meer mogelijk. Denk aan video en intercom om te zien wie er voor de deur staat. Of heeft gestaan. Er is zelfs directe koppeling naar de kinderen mogelijk zodat ook zij op de hoogte zijn van (on)gewenst bezoek. Veilig, comfortabel en slim wonen staat voorop. Net als bij de woningscan.”

Domoticasysteem huren

Dit geavanceerde domoticasysteem kun je nu via ActiVite en Van Egmond Zorgaanpassingen huren. Van Egmond Zorgaanpassingen installeert de domotica en verzorgt het onderhoud ervan. “We willen de cliënt graag ontzorgen. Daarom verhuren we de systemen per maand. Dit maakt de domotica voordelig en onderhoudsvrij. Van Egmond vervangt batterijen en houdt de apparatuur schoon en veilig. Kortom, je hebt er geen omkijken naar. Wel zo prettig.”