Zorgmaatje aan Huis

Voor ondersteunende mantelzorg in het verpleeghuis

Ken je Zorgmaatje aan Huis al? Zij zorgen ervoor dat wanneer iemand ziek is, er een maatje is om je te ondersteunen. Bijvoorbeeld wanneer hun partner er niet (meer) is, of wanneer je als mantelzorger echt even een adempauze nodig hebt. Zorgmaatjes ondersteunen bij de alledaagse dingen, zoals boodschappen doen, koken, wandelen of een spelletje spelen.

Aanvullende informatie
Leden ontvangen bij aanmelding een warm welkomstcadeautje.

Zorgen voor een zieke partner of familielid is vaak intensief. En in een verpleeghuis houdt die zorg niet opeens op. We krijgen regelmatig de vraag van familie of een Zorgmaatje hun moeder of vader in het verpleeghuis kan vergezellen tijdens het avondeten of overdag extra kan begeleiden. Vaak vraagt een bewoner veel aandacht die familie en verpleging niet kan geven, daar kan Zorgmaatje (particulier) in ondersteunen.

Zorgmaatjes zijn vaak van middelbare leeftijd en hebben zelf ook ervaring als mantelzorger. Zij weten hoe het is om voor een zieke partner te moeten zorgen, terwijl je ook nog je eigen ‘ik’ wilt zijn. Dat maakt de band tussen een Zorgmaatje en de cliënt heel bijzonder. Het is een heel waardevolle aanvulling op de reguliere zorg.

Wat kan Zorgmaatje aan Huis betekenen in het verpleeghuis?

Een Zorgmaatje aan Huis is er bijvoorbeeld voor:

  • Hulp bij lichte huishoudelijke taken
  • Samen boodschappen doen
  • Samen koken
  • Samen winkelen of een museum bezoeken
  • Een fijne wandeling
  • Gezelligheid en gezelschap
  • Begeleiding naar dokter of ziekenhuis
  • Lichte tuinwerkzaamheden

Bekijk voor meer informatie de website van Zorgmaatje aan Huis.

Let op: een Zorgmaatje kun je vanuit de thuissituatie mee naar het verpleeghuis nemen (of in het verpleeghuis aannemen). In de meeste gevallen betaal je deze kosten zelf. Voor de prijzen en mogelijkheden verwijzen we je graag door naar de website van Zorgmaatje aan Huis.

Toch nog een vraag?
Toch nog een vraag?
Geen probleem. Bel (071) 516 14 15 of mail ons gerust. We helpen je graag!