Kosten personenalarmering

Bij personenalarmering werken verschillende partijen samen. Hier vind je een overzicht van de kosten.

Extra korting voor leden
Leden krijgen € 2,00 korting per maand op het abonnement

Kosten alarmapparatuur

De kosten van de installatie en huur van het alarmapparaat verschillen per aanbieder. Deze kun je opvragen bij je zorgverzekeraar. In een aantal situaties krijg je (een deel van) deze kosten vergoed via je zorgverzekeraar. 

Abonnement ActiVite

Het abonnement voor professionele opvolging door ActiVite kost € 12,- per maand. Ben je lid van ActiVite Ledenorganisatie? Dan krijg je korting en betaal je € 10,00 voor je abonnement. Daarnaast betaal je eenmalig € 40,00 administratiekosten. Maak je samen met je partner gebruik van personenalarmering, dan betalen jullie € 11,- per maand per persoon (leden € 9,00 per persoon). Voor dit bedrag kun je dag en nacht de meldkamer bereiken en weet je zeker dat je professionele hulp krijgt in geval van nood. 

Kosten professionele hulp thuis

Druk je op de alarmknop en komt er een thuiszorgmedewerker van ActiVite? Dan zijn daar kosten aan verbonden. Krijg je al thuiszorg van ActiVite, dan worden de kosten van de geleverde zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je op dit moment geen thuiszorg, dan betaal je € 38,50 per half uur voor de hulp aan huis. Is de thuiszorgmedewerker van ActiVite bijvoorbeeld tussen een half uur en een uur bij je thuis geweest, dan betaal je € 77,-. Je ontvangt hiervoor een factuur.

Kosten elektronische toegang tot je woning (indien nodig)

Het is natuurlijk belangrijk dat in geval van nood altijd iemand in je huis kan komen. Dat kan via een digitale sleutelkluis of digitaal slot. Dit is een veilige, elektronische deuropener die van buitenaf niet zichtbaar is. Dit is de cKey Door van FocusCura. De cKey Door kost € 14,50 per maand. Daarnaast betaal je eenmalig € 72,50 voor de installatie.

De bedragen op deze pagina zijn de tarieven voor 2024.