ActiVite opent Ontmoetingscentrum in Koudekerk aan den Rijn

29 november 2022

Op 30 november opent ActiVite – onder de vlag van Tom in de buurt – de deuren van een nieuw Ontmoetingscentrum (OC) in Koudekerk aan den Rijn. En dat is meteen ook een mijlpaal, want dit is het 15e OC van ActiVite in de regio!

Het OC is een plek waar mensen met een haperend brein, bijvoorbeeld door dementie, de ziekte van Parkinson of een herseninfarct zichzelf kunnen zijn. Ieder mens is anders. Daarom kijken we per bezoeker wat er goed gaat, wat iemand moeilijk vindt, wat iemand wil en wat iemand kan. Zo zorgen we ervoor dat de activiteiten en ondersteuning aansluiten op dat wat onze bezoekers nodig hebben en wat energie geeft. Ook hun mantelzorgers kunnen in het OC terecht voor begeleiding. Door het bieden van ondersteuning en tips, lotgenotencontact en emotionele steun voelen mantelzorgers zich vaak beter in staat om voor hun partner of familielid te zorgen.

Het nieuwe OC is gevestigd in het Inloophuis Koudekerk aan het Arie Hogenespad 1 en is vanaf 30 november iedere maandag en woensdag geopend van 10.00 tot 15.30 uur. 

Er zijn dan twee ervaren en gediplomeerde begeleiders aanwezig die ondersteund worden door enthousiaste vrijwilligers.

De aanwezigheid van het OC sluit goed aan bij het Inloophuis, dat zich richt op mensen met beginnende dementie, hun partners en naasten, en iedereen die daarbij wil ondersteunen of vragen heeft over dementie.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15