ActiVite organiseert Kenniscafé: ‘Van thuis naar t(e)huis’

18 januari 2024

Op woensdag 14 februari organiseert ActiVite samen met UNC-ZH, Marente en Zorg en Zekerheid een Kenniscafé over het project ‘Hartelijk Welkom’! Programmamanager Marijke van Haeften zegt het volgende over dit project: “Het doel van het project Hartelijk Welkom is om de overgang van thuis naar het verpleeghuis voor cliënten en mantelzorgers te verbeteren. Ondanks dat ActiVite zowel thuiszorg als verpleeghuiszorg biedt, merken we in de praktijk dat er veel informatie en kennis verloren gaat als iemand -zelfs binnen dezelfde zorgorganisatie- in een verpleeghuis wordt opgenomen. Dat is jammer. In het onderzoek gaan we ons met name richten hoe we de overdracht beter kunnen doen en hoe we de mantelzorger in dat proces beter kunnen ondersteunen. Want zowel een betere informatieoverdracht als meer passende mantelzorgondersteuning komt uiteindelijk ten goede aan de cliënt.”

Ben je benieuwd hoe het onderzoek is verlopen en wat de resultaten ervan zijn? Dan kun je je aanmelden via deze link: https://forms.lumc.nl/lumc2/kenniscafe_thuis_naar_tehuis 

  • UNC-ZH Kenniscafé ‘Van thuis naar t(e)huis’
    Datum: woensdag 14 februari 2024
    Tijd: 14.00 – 16.30 uur
    Locatie: Zorg en Zekerheid, Haagse Schouwburg 12 in Leiden

Voor wie?

Intramurale zorgmedewerkers, casemanagers, medewerkers van zorgbemiddeling en medewerkers uit de wijk. Voor iedereen die geïnteresseerd is en werkt of cliënt is bij één van de lidorganisaties van het UNC-ZH. Meld je nu aan!

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15