ActiVite presenteert nieuw MT

25 mei 2023

Zorgorganisatie ActiVite heeft een nieuw MT. De organisatie richt haar aanbod voortaan in op regio, en niet op soort zorg. Drie regiomanagers krijgen ieder een eigen regio onder hun hoede: Ruth van der Esch, Nicolien Stolwijk en Fanny Kerstens. Daarnaast is Mark Klein aangetrokken als Manager Bedrijfsvoering.

Bestuurder Anne Veldhof: “In de nieuwe structuur richten we de organisatie in op basis van regio’s, en niet op basis van zorgsoort. Binnen zo’n regio werken de verpleeghuizen, ontmoetingscentra, wijkteams en huishoudelijke hulpen met elkaar samen. Wij vinden het belangrijk dat we bij het samenwerken met partners in de regio over de muurtjes heen kijken. Dan moeten wij dat zelf binnen ActiVite ook doen! Zo kunnen we zorg bieden die goed aansluit bij het karakter van die regio’s.”

ActiVite verdeelt haar uitgebreide werkgebied in de regio’s Leiden/Leiderdorp en omstreken, Alphen aan den Rijn en omstreken en Kaag & Braassem/Duin & Bollen en omstreken. Drie regiomanagers gaan de zorg hier aansturen: Fanny Kerstens, Nicolien Stolwijk en Ruth van der Esch. Bestuurder Anne Veldhof is ongelofelijk blij en trots dat dit drietal per 1 juli het MT komt versterken, naast Mark Klein, die op 1 mei is begonnen.

Regiomanagers

Ruth van der Esch (links) heeft jarenlange ervaring als manager bij verschillende zorgverleners in de VVT. De afgelopen jaren was zij procesadviseur bij de ontwikkeling van het Ysis Zorgdossier, een ECD voor de VVT. Nicolien Stolwijk (midden) was de afgelopen jaren als Manager bedrijfsvoering bij ’s Heerenloo verantwoordelijk voor de positionering en sturing van de bedrijfsvoeringprocessen binnen de zorg. Fanny Kerstens (rechts) is een bekend gezicht voor ActiVite: de afgelopen zes jaar werkte zij als beleidsadviseur strategie, ketenzorg en zorginnovatie bij ActiVite.

De nieuwe regiostructuur is een van de manieren waarop ActiVite samenwerken, een van haar kernwaarden, concreet wil maken in haar werkwijze.

Bedrijfsvoering

Naast de drie regiomanagers gaat Mark Klein deel uitmaken van het MT. Als Manager Bedrijfsvoering is hij verantwoordelijk voor het Facilitair Bedrijf (o.a. vastgoed, voeding, inkoop), ICT en de Concernadministratie bij ActiVite. Mark Klein heeft onder andere ervaring als Manager Finance & Control bij Woonlandschap de Leyhoeve en Manager Planning & Control bij WoonZorgcentra Haaglanden en is ook jaren actief geweest in de accountancy en consultancy voor de VVT en Ziekenhuizen.

Zorg nodig?
Voor al uw vragen over zorg, gezondheid en welzijn kunt u ons bellen of mailen
Bel (071) 516 14 15